Hχηρές καμπάνες για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει (και) σήμερα ο Θανάσης Καρτερός, ασκώντας ευθεία κριτική στον πρόεδρο και τα ηγετικά στελέχη που θεωρούν πως το κόμμα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Με άρθρο του στην «Αυγή» υπό τον εύγλωττο τίτλο «Αλήθεια, πάμε καλά;», ο γνωστός αρθρογράφος επικαλείται την απογοητευτική συμμετοχή που υπήρξε στην εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε 1 στα 10 από τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος δεν αφιέρωσε μισή ώρα για να ψηφίσει», λέει χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, την αντιπαραβάλλει, με μάλλον σκωπτικό τρόπο, με τις δηλώσεις που έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και στελέχη όπως ο Πάνος Ρήγας και η Θοδώρα Τζάκρη, προκειμένου να καταδείξει εμμέσως πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υποστηρίζει, δε, με αφορμή τη ραγδαία άνοδο των δυνάμεων της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη πως «όχι, δεν πάμε καλά ούτε ως χώρος ούτε ως χώρα».

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος και στενός συνομιλητής του κ. Τσίπρα καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Αντικρίζουμε κατάματα τη δύσκολη πραγματικότητα για να την αλλάξουμε. Αλλιώς οι δάφνες για τη "σίγουρη" νίκη θα αποδειχτούν χρήσιμες μόνο για στιφάδο…».