Μαθαίνω ότι εντυπωσιασµένος έµεινε ο Τιερί Μπρετόν από την πληρέστατη, τεχνοκρατική -στο σύνολό της- παρουσίαση που του έκανε ο Κώστας Σκρέκας στη συνάντηση στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του Συµβουλίου Ανταγωνιστικότητας, στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεδίπλωσε στον Ευρωπαίο επίτροπο την εθνική στρατηγική για την επαναβιοµηχάνιση της Ελλάδας. Ενας τοµέας που αποτελεί κινητήρια δύναµη για την ανάπτυξη της χώρας και ένα από τα µεγαλύτερα στοιχήµατα, την ευόδωση του οποίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εµπιστευτεί στα χέρια του σηµερινού υπουργού Ανάπτυξης.
ΠΡ
Ο Σκρέκας ενηµέρωσε τον Μπρετόν για διάφορους βιοµηχανικούς κλάδους στην Ελλάδα. Από τα µέταλλα, τα ναυπηγεία, τον πράσινο εξοπλισµό και τα δοµικά υλικά µέχρι τη φαρµακοβιοµηχανία, τη µικροηλεκτρονική και την αµυντική βιοµηχανία. Η ανάλυση µε την υποστήριξη στοιχείων είναι κάτι που όχι µόνο απαιτούν, αλλά και... εκτιµούν ιδιαιτέρως στις Βρυξέλλες. Ο Γάλλος, ο οποίος έχει άριστη γνώση, καθώς υπήρξε υπουργός Οικονοµικών και Βιοµηχανίας της χώρας του (2005-2007), έµεινε έκθαµβος από τα επιτεύγµατα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο υπουργός, όµως, το... πήγε παραπέρα. Προσκάλεσε τον Μπρετόν να επισκεφθεί την Ελλάδα για να διαπιστώσει µε τα ίδια του τα µάτια τις βιοµηχανικές δυνατότητες αλλά και την εντυπωσιακή πρόοδο της χώρας στον ενεργειακό τοµέα, όπου έχουν γίνει µεγάλα και εντυπωσιακά βήµατα, ιδίως στις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας, όπου η Ελλάδα έχει προσπεράσει τα περισσότερα κράτη-µέλη της Ευρώπης. Σήµερα η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη στην παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο και σχεδόν το 60% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από τις ΑΠΕ, συµπεριλαµβανοµένων και των υδροηλεκτρικών. Για να µην έχουµε την εντύπωση, δηλαδή, ότι ο Σκρέκας πηγαίνει µόνο σουπερµάρκετ. Πηγαίνει και Βρυξέλλες και γεµίζει (και µε το παραπάνω) το... καλάθι της Ανάπτυξης!