Διαβάζει και μάλλον φανατικά τη στήλη Big Mouth του Powergame.gr ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτό αποδεικνύεται και μάλιστα εις διπλούν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αφενός από το ότι δεν πέρασε απαρητήρητη η αποκάλυψη πως η μεταβίβαση για το ακίνητο στο Κολωνάκι έγινε μέσω Sotheby's, με τον οίκο να το διαφημίζει, όμως λίγη ώρα μετά να αφαιρεί το όνομα των νέων ιδιοκτητών του υπερπολυτελούς ακινήτου, με το ενδεχόμενο ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επεμβαίνει για να διορθωθεί η ανάρτηση να μην πρέπει να αποκλειστεί.

Το δεύτερο που φαίνεται πως ενισχύει του λόγου το αληθές είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να δώσει απαντήσεις στη χθεσινή αποκάλυψη της στήλης περί της μεταβίβασης της ΙΚΕ Atlantic Solutions λίγο πριν κατέλθει στην πολιτική κονίστρα τον προηγούμενο Μάιο. Η απάντηση - όπως αναφέρει η στήλη - ήρθε από τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδάκη, που παραδέχεται μεταξύ άλλων την ημερομηνία της πώλησης, αλλά το ότι αυτή έγινε πριν του γίνει η πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– «Μετά μεγάλης χαράς, για να μη σας πω έξαλλου ενθουσιασμού, διαπιστώνω ότι ένας από τους φανατικούς αναγνώστες της στήλης είναι και ο πρόεδρος Κασσελάκης. Και δεν πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα, αφού κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω εις διπλούν. Το πρωί, που με το που αναρτήθηκε η στήλη οι Sotheby’s έσπευσαν να διορθώσουν την ανάρτηση με την οποία διαφήμιζαν την αγορά του ακινήτου από τους Στέφανο και Τάιλερ. Όταν κατάλαβαν ότι είχαν εκθέσει τους πελάτες τους, έσβησαν τα ονοματεπώνυμα των αγοραστών. Δεν θέλω να πιστεύω ότι η διόρθωση έγινε έπειτα από τηλεφώνημα του προέδρου Κασσελάκη. Το δεύτερο που πιστοποιεί πόσο φανατικός αναγνώστης της στήλης είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την απάντηση που λάβαμε από τον εξαίρετο δημοσιογράφο και μάρτυρα κατά συναδέλφων του σε δίκες με πολιτικούς, Μπάμπη Παπαδάκη, με αφορμή τη μεταβίβαση της ΙΚΕ από τον Κασσελάκη στον αδερφό του, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σεβόμενος τη δεοντολογία, αλλά κυρίως τις αγωνίες του προέδρου, παραθέτω τα όσα μου έστειλε ο σύντροφος Παπαδάκης, που από τον Δραγασάκη και τον Τσίπρα, εσχάτως εκπροσωπεί ως συνεπής αριστερός και τον Κασσελάκη.

Τι παραδέχεται και τι αποκρούει

Αξίζει όμως να δώσω χώρο και μάλιστα αυτόν που αξίζει σ’ έναν ηγέτη και δη της Αριστεράς. Γι’ αυτό και αποφάσισα να δημοσιεύσω χωρίς κανένα (άλλο) σχόλιο τα όσα απαντά στο χθεσινό σχόλιο της στήλης ο Κασσελάκης:


1. Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Αν και εφόσον όντως δεν γνωρίζει ότι το ασυμβίβαστο μεταξύ της κατοχής μετοχών σε offshore εταιρεία και της ιδιότητάς του ως πολιτικού αρχηγού». Η εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι offshore. Είναι κανονική αμερικανική εταιρεία, που φορολογείται με φόρο 50%. Είναι εύκολο να το
διαπιστώσει κάποιος αυτό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της.

2.Αναφέρεται επίσης ότι «μεταβίβασε τις μετοχές που διέθετε σε μια άλλη ΙΚΕ, την Atlantic Solutions (όχι την Osios με έδρα το Μαϊάμι), από την οποία και αποχώρησε τον Απρίλιο του 2023, ενώ επρόκειτο να “κατέβει” στις εκλογές ως βουλευτής Επικρατείας τον Μάιο». Ο Στέφανος Κασσελάκης μεταβίβασε τη συγκεκριμένη εταιρεία για επιχειρηματικούς λόγους, άσχετους με την υποψηφιότητά του. Η μεταβίβαση έγινε στις 12 Απριλίου, όπως γράφει και το δημοσίευμα. Η πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή στο Επικρατείας έγινε στις 20 Απριλίου και το Επικρατείας ανακοινώθηκε 28 Απριλίου. Άρα, καμία σχέση η επιχειρηματική κίνηση με την υποψηφιότητα».