Ο Θέμης Μουμουλίδης, σκηνοθέτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του κόμματος και την επικείμενη εκλογή προέδρου.

«Νομίζω ότι ο τρόπος που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να παρέμβει και η στιγμή που επέλεξε να το κάνει, δείχνουν ένα αντικειμενικό αδιέξοδο, το οποίο έχει δημιουργηθεί στον πολιτικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, προσωπικά δεν με εξέπληξε καθόλου η παρέμβασή του. Πιστεύω ότι θα έκανε μια τοποθέτηση αυστηρή προς κάθε κατεύθυνση στο σώμα του συνεδρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κάνει αυτήν τη δημόσια τοποθέτηση, η οποία προσωπικά με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Ήταν απαραίτητη και νομίζω ότι μόνο θετικές εξελίξεις μπορεί να δρομολογήσει», ανέφερε ο Θέμης Μουμουλίδης.

"Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια πραγματική και γενναιόψυχη πορεία προς την εκλογή προέδρου ή νέου προέδρου"

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μουμουλίδης «θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί ένας -όχι αντίπαλος- υποψήφιος στον δρόμο του κ. Κασσελάκη. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια πραγματική και γενναιόψυχη πορεία προς την εκλογή προέδρου ή νέου προέδρου. Για εμένα πάντως παραμένουν κρίσιμα δύο σημεία. Το πρώτο είναι ποιο είναι το σώμα των εκλεκτόρων και το δεύτερο τι συνθήκη (…). Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε υβριδική ψηφοφορία, γιατί αυτό πιστεύω θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Αν, λοιπόν, πάμε σε μία καθαρή εκλογική αναμέτρηση, όποιος κι αν εκλεγεί, με ένα καθαρό πρόσημο στις πολιτικές του θέσεις, θα είναι ένα αποτέλεσμα σεβαστό και νομίζω ότι θα βάλει τέλος σε αυτή την εσωστρέφεια, την οποία, επαναλαμβάνω, δημιουργεί με τη συμπεριφορά του και με την αυθαίρετη πολλές φορές λειτουργία του ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος δεν είναι μονάρχης ούτε αυτοκράτορας. Είναι ένα από τα 140.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς κάτι άλλο έχει στο μυαλό του ή κάπως αλλιώς βλέπει το πράγμα. Αυτό όμως δεν αφορά ένα ιστορικό κόμμα όσα προβλήματα και να έχει».

Αλέξης Τσίπρας δεν έφυγε ποτέ από την ενεργό πολιτική"

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έφυγε ποτέ από την ενεργό πολιτική», δήλωσε στο τέλος ο κ. Μουμουλίδης, συμπληρώνοντας πως «θέλω να πιστεύω ότι θα εκτιμήσει ο ίδιος τη στιγμή που θα επανέλθει. Άλλωστε, ο τρόπος που οραματίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, μια μεγάλη διευρυμένη Κεντροαριστερά, παραμένει ζητούμενο. Νομίζω ότι είναι ένας εκ των ελαχίστων ηγετών της Κεντροαριστεράς που μπορεί να το υλοποιήσει. Και εδώ πρέπει να πω ότι αυτή η συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι πρέπει να προχωρήσουμε από τον χώρο της Αριστεράς και να διευρυνθεί μέχρι τον χώρο του δημοκρατικού κέντρου, δεν μπορεί να υπηρετηθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη και δεν μπορεί να υπηρετηθεί για έναν πολύ απλό λόγο: Έχει με πολλούς τρόπους και με μια συμπεριφορά θα έλεγα αμετροεπή διαρρήξει τις διόδους επικοινωνίας, έχει κλείσει τις διόδους επικοινωνίας και στα αριστερά, αλλά και στα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ».