Σάλο αντιδράσεων προκάλεσε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από την έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που «τάραξε τα νερά» και, όπως ήταν φυσικό, η πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) κατακλύστηκε από σχόλια χρηστών, ενώ δουλειά έπιασαν και τα τρολ. Παράλληλα, τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του στο Facebook πήραν «φωτιά», με πολλούς να επευφημούν αυτή την παρέμβαση, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι πολύ αργά.

Διαβάστε ακόμα: "Βόμβα" Τσίπρα: "Τελειώνει" τον Κασσελάκη και ζητάει νέες εκλογές από τη βάση για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

«Έλα στο συνέδριο, συν/φε.Βάλ' τα εκεί όλα και μίλησε ως απλός σύνεδρος... Κουραστήκαμε... μας κουράσατε. Δώστε ένα τέλος να ησυχάσουμε. Αμάν πια!!! Τόσα χρόνια τους ανεχόμαστε και συνεχίζουμε. Φτάνει πια!».

«Ήσουν, είσαι και θα είσαι η Ελπίδα. Παραμέρισες, ξαπόστασες, αλλά σε χρειαζόμαστε. Αλέξη, γυρνά το γρηγορότερο... Ξεκίνα από το συνέδριο δυναμικά, όχι για το χειροκρότημα, αλλά για τον λαό που σε πιστεύει».

«Υπάρχει άνθρωπος που τον ακούει αυτόν σοβαρά; Αυτόν που κατέστρεψε τον ΣΥΡΙΖΑκαι την Αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη... Ρε ουστ από δω, προδότη».

«Δηλώνεις "άχρηστο" το συνέδριο. Διαβάζεις τι γράφεις; Κάνατε την Αριστερά σαν τη μούρη σας. Ντροπή σου!», ήταν μερικά από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση-παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και στο Χ (πρώην Twitter) πολλοί ήταν οι χρήστες που «τρόλαραν» τόσο την «επιστροφή» Τσίπρα και την πρότασή του για νέες εσωκομματικές εκλογές  όσο και τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την απάντησή του στον πρώην πρόεδρο του κόμματος «βρείτε μου αντίπαλο να πάμε σε επανεκλογή προέδρου».

ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε ενδεικτικά μερικά από τα σχόλια των χρηστών στα social media



Οι τρολ λογαριασμοί που υποστηρίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν από τους πρώτους που αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις
. Μάλιστα, η γνωστή σε όλους «Πεν Νταλαούρα» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκλογές θέλει ο Τσίπρας; Εκλογές λοιπόν. Το ίδιο ζήτησε κι ο Στέφανος προχθές άλλωστε. Πρόεδρο έχουμε, τον εκλέξαμε πριν κάτι μήνες. Αν είναι έτσι να σιωπήσουν επιτέλους κάποιοι, ας είναι. Τον ίδιο Πρόεδρο θα ψηφίσω και αυτή τη φορά. Δεν αλλάζω γνώμη, άλλοι ήταν λίγοι, άλλοι με απογοήτευσαν, σίγουρα όχι ο @skasselakis. Αυτόν εδώ στηρίζω», ενώ παραθέτει και μία φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη.

Στη συνέχεια, η «Πεν Νταλαούρα» αποθέωσε την είσοδο του Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι έπος είναι αυτό; Να σκάσουν οι… οχτροί μας, παλικάρι μου», έγραψε στη λεζάντα με το βίντεο που προέδρου του κόμματος.

Σε νέα ανάρτηση ανέφερε: «Σε σοκ αναλυτές, δημοσιογράφοι κ ΜΜΕ με την ηγετική εμφάνιση Κασσελάκη. Ούτε τίτλους δεν μπορούν να βγάλουν κάποιες φυλλάδες. Άλλωστε, είναι υποχρεωμένοι να βάλουν ως τίτλο αυτό που είχε πει κ στην ΠΓ προχθές. «Είμαι εδώ, ειμαι όρθιος, βρείτε μου αντίπαλο να μετρηθούμε κ πάμε» Περαστικά σας».