Μόνο ο Αλέξης θα τους σώσει

Έτσι όπως έμπλεξαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούν είναι να κάνουν τεμενάδες στον Αλέξη Τσίπρα για μια ηχηρή παρέμβασή του που θα αποκαταστήσει την τάξη, με την ελπίδα ότι θα φιλοτιμηθεί και ο «αυτοδημιούργητος» εφοπλιστής διάδοχός του, αλλά και δανειστής της Κουμουνδούρου, να κάνει στην μπάντα και να του επιστρέψει τα κλειδιά. Ο Στ. Κασσελάκης τούς γλεντάει κανονικά, διότι έχει το πλεονέκτημα της «κοινωνικής έδρας». Δηλαδή ακόμη και αν καταθέσουν πρόταση μομφής με στόχο την εκπαραθύρωσή του από την αρχηγία και αυτή στη συνέχεια επιβεβαιωθεί, όπως προβλέπει το καταστατικό, σε έκτακτο συνέδριο, αυτό δεν αποκλείει ο Στ. Κασσελάκης να είναι ξανά υποψήφιος για αρχηγός με ανοιχτή ψηφοφορία.

Τον «έστησε» στο ραντεβού

Στα παλαιότερα των υποδημάτων της έγραψε τον Πέτρο Κόκκαλη η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία τελικά κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα δεν συνάντησε κανέναν από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως αυθαίρετα διαβεβαίωνε μία ημέρα πριν από την άφιξή της ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής. Μάλιστα ο Π. Κόκκαλης είχε εκδώσει και δελτίο Τύπου, με το οποίο επιχειρούσε να καρπωθεί τη «συνάντηση» της Ρ. Μέτσολα με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης «κατόπιν δικών του ενεργειών». «Η συνάντηση της κ. Μέτσολα με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού θα τους δώσει την ευκαιρία να εκθέσουν τις ανησυχίες τους για τις συστηματικές παραβιάσεις των κανόνων του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο Πέτρος Κόκκαλης έδειξε στην πράξη τι σημαίνει μια σοβαρή και διεκδικητική ελληνική παρουσία στο ΕΚ, την οποία ακούν και σέβονται στα ευρωπαϊκά όργανα», ανέφερε το δελτίο Τύπου.

Οι... µετανιωµένοι και η «αθώα» ∆ούρου για αρχηγός

Θα πρότεινα στον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη, που από χθες αποθεώνουν την ελληνική ∆ικαιοσύνη, επειδή ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση της Ρένας ∆ούρου για την τραγωδία στο Μάτι, να τη στηρίξουν και για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, µια και αµφότεροι δηλώνουν µετανιωµένοι για τη βοήθεια που πρόσφεραν στον Στέφανο Κασσελάκη. Από την άλλη όµως, δεν γίνεται να µη σχολιάσω το ρεσιτάλ θράσους και των δύο, καθώς τις αποφάσεις της ∆ικαιοσύνης τις σέβονται µόνο όταν «βγάζουν λάδι» δικά τους στελέχη, ενώ τις «πετροβολούν», τις λοιδορούν και τις αµφισβητούν όταν συµβαίνει το αντίθετο. Αν η ∆ικαιοσύνη κηρύξει κανέναν δεξιό αθώο, που κατά τον Π. Πολάκη πρέπει να µπει φυλακή, τότε δεν είναι αµερόληπτη και χειραγωγείται από τη Ν∆ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν ο Ν. Παππάς καταδικάστηκε οµόφωνα από το ειδικό δικαστήριο, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος εµφάνιζαν τους δικαστές ως ενεργούµενα του Μεγάρου Μαξίµου. Ας δούµε όµως και τι ακριβώς συνέβη:

Ο Ν. Παππάς, σχολιάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα για τη Ρένα ∆ούρου, έγραψε στο Facebook: «Η εισαγγελέας προτείνει αθώωση της Ρ. ∆ούρου για το Μάτι. Περιµένουµε από τα µέσα ενηµέρωσης που την πυροβολούν τόσα χρόνια να κάνουν εκτενείς αναφορές στο γεγονός». Την ανάρτηση του Ν. Παππά αναδηµοσίευσε στον δικό του λογαριασµό ο Π. Πολάκης, κάνοντας την ακόλουθη επισήµανση: «Ναι, τηλεοπτικό µαραθώνιο προγραµµατίζουν όλα τα Πετσοταϊσµένα για την πρόταση αθώωσης της ∆ούρου! Μην έχεις καµία αµφιβολία, Νίκο!».

Δεν... ήθελαν να δουν τη Μέτσολα

Σε συνέχεια της αναφοράς μας γύρω από τη… μη συνάντηση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν κάνει σημαία το αμφιβόλου αξιοπιστίας και σοβαρότητας επιβαρυντικό ψήφισμα εναντίον της Ελλάδας για το κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία των ΜΜΕ, πληροφορηθήκαμε πως το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά δεν είχαν ζητήσει μαζί της ραντεβού. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή ήξεραν πως η απάντηση θα είναι αρνητική και υπήρχε κίνδυνος με τις δηλώσεις της να τους εκθέσει, καθώς μέσω των ευρωβουλευτών τους τις προηγούμενες εβδομάδες στοχοποίησαν την Ελλάδα εμφανίζοντάς την ως «τριτοκοσμική χώρα»;

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»