Πολλά και σοβαρά προέκυψαν χθες από την πολυδιαφημισμένη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή επί της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όπως είχε γράψει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, o πρώην πρωθυπουργός επί της ουσίας θέλησε να καταθέσει μια ιδεολογική πλατφόρμα. Για πρώτη φορά, μάλιστα, ο Σαμαράς δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνοντας ότι έχει αποφασίσει να τραβήξει μέχρι τέλους το σχοινί. Όπως αναφέρει η στήλη, οι πιο υποψιασμένοι με την πολιτική έσπευσαν να αποδώσουν την ιδεολογικοπολιτική διαφοροποίηση στο γεγονός ότι εκτιμά πως η στροφή του Μητσοτάκη προς το κέντρο αργά ή γρήγορα θα απελευθερώσει δυνάμεις από τα δεξιά της Ν.Δ. Ο Μεσσήνιος πολιτικός αποφάσισε να πάρει θέση επενδύοντας σε ένα πιο δεξιό μέλλον. Όσοι συνομιλούν μαζί του δεν αποκλείουν να επιχειρήσει μέσα στο προσεχές διάστημα τη σύγκρουση με τον πρωθυπουργό, αποχωρώντας από τη Ν.Δ. και προχωρώντας στη δημιουργία ενός νέου «καθαρόαιμου» δεξιού φορέα.


Διαβάστε εδώ: Μανιφέστο από Σαμαρά: Κριτική σε υψηλούς τόνους - Αιχμές και για τα εθνικά και την ακρίβεια

Το "μπούλινγκ" του Σαμαρά στον Βαρτζόπουλο

Αξιοσημείωτο της χθεσινής ομιλίας Σαμαρά ήταν αυτό που είπε για το μπούλινγκ που έγινε από το Μαξίμου προς τους «γαλάζιους» βουλευτές. Το οποίο είναι οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς το τηλεφώνημα που αποκαλύπτει σήμερα το Big Mouth. Σύμφωνα λοιπόν με τη στήλη, ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε μέχρι και στο να πάρει τηλέφωνο τον υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, για να του δηλώσει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του απέναντι στο νομοσχέδιο. «Είσαι προδότης», φέρεται να του είπε, επικρίνοντάς τον για την απόφασή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ισότητα στον γάμο. «Καλύτερα προδότης, από μαλ…ας», φέρεται να απάντησε ο υφυπουργός στον Σαμαρά, αποκρούοντας το σχετικό μπούλινγκ που επιχείρησε να του κάνει.

Η "πονηρή" προειδοποίηση στους βουλευτές

Ένα ακόμη άξιο προσοχής που βγήκε από την «ολιστική» παρέμβαση Σαμαρά στην Ολομέλεια είχε να κάνει με την «πονηρή» προειδοποίηση που εκτόξευσε ο πρώην πρωθυπουργός προς τους βουλευτές που είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα ο Σαμαράς είπε ότι και η Συμφωνία των Πρεσπών υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, ωστόσο -όπως είπε- από την τότε κοινοβουλευτική πλειοψηφία μόνο 17 βουλευτές κατάφεραν να επανεκλεγούν. Επί της ουσίας, με την αναφορά αυτή ο Σαμαράς επιδίωξε να «φοβίσει» τους βουλευτές που είπαν και θα πουν το «ναι» σε νομοσχέδια που είναι -σύμφωνα με τον ίδιο- κόντρα στις αρχές, τις αξίες, τα ιδεώδη και τους παπάδες.