Ο... χορευταράς Σωκράτης Φάμελλος

«Γλεντάτε, γιατί χανόμαστε» ήταν το μήνυμα που εισέπραξαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια απ’ τον επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωσή τους για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Και όπως λέμε και στη Γορτυνία, «στασιό» δεν είχε όλο το βράδυ, καθώς, μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, δεν κάθισε για «ζύμωση» στα τραπέζια, αλλά το έριξε στον χορό με τις «συντρόφισσες» από την οργάνωση μελών Βέροιας. Και εννοείται πως χόρεψε και μπροστά ουκ ολίγες φορές. Το «Ένα Σάββατο βράδυ», γνωστό και ως «πω πω, Μαρία, σ’ αγαπώ», καθώς επίσης και το «Κίνησε η γερακίνα για νερό κρύο να φέρει, ντρουμ ντρουμ ντρουμ ντρουμ ντρουμ, τα βραχιόλια της βροντούν». Για τις «άγριες» διαθέσεις του επί της πίστας ο Σωκράτης Φάμελλος, που έχει και αδελφό καλλιτέχνη, προετοίμασε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό του: «Υπήρξε μια περίοδος εσωστρέφειας και γκρίνιας, αλλά -όπως είδατε- τώρα είμαστε και γλεντζέδες και χαρούμενοι και περνάμε και καλά και ζηλεύουν όλοι οι άλλοι». Κοινώς, περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω!

Ο Κρητικός έκανε τον Κινέζο

Θα περίμενε κανείς ύστερα από τα όσα καταλόγισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, ο τελευταίος να παρεξηγηθεί, απ’ τη στιγμή που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε ζητήματα που αμφισβητούν το ηθικό πλεονέκτημα της συμπεριφοράς του ως κυβερνητικού αξιωματούχου. Αν μη τι άλλο προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η αμυντική του στάση μέσα στη Βουλή, όταν ο Γεωργιάδης τον κατηγορούσε πως έχει πάρει μαύρα και έχει βάλει το χέρι στο μέλι. Κανονικά, θα έπρεπε την ίδια στιγμή που δέχτηκε τέτοια μομφή, αντί να το ρίξει στην «παλαβή», απαντώντας στον Γεωργιάδη με χαζοχαρούμενες μαντινάδες, να ανακοινώσει πως θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα, για να οδηγήσει τον υπουργό Υγείας στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά και να αιτηθεί στις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, για να αποδειχτεί πως δεν υπάρχει καμία σκιά αδιαφάνειας σε βάρος του. Βέβαια, το εάν έπαιρνε μαύρα ή όχι ο Πολάκης, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, είναι δύσκολο να εξακριβωθεί. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, εφόσον διαρρηγνύει τα ιμάτιά του πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», κακώς αφήνει τον Ά. Γεωργιάδη να τον διασύρει μες στο Κοινοβούλιο με αναφορές και υπαινιγμούς πως τα έχει «αρπάξει».

*Επειδή ο Στέφανος Κασσελάκης επενδύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οφείλουμε να τον ενημερώσουμε πως ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος, τον οποίο διαφημίζει ως μεγάλο μυαλό στο think tank των ερευνητών-καθηγητών, τα τελευταία χρόνια κάνει καριέρα σε περιθωριακά κανάλια ως σχολιαστής, ενώ έχει γίνει και viral μέσα από την ανταλλαγή πρόστυχων χαρακτηρισμών με τον εκδότη του «Μακελειού», Στέφανο Χίο. Επίσης, η στάση του στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν είναι υπέρ του Ζελένσκι, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν έκλεινε και το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Τεμπονέρας ο… ενωτικός

Κάποια ΜΜΕ, που λειτουργούν ως επικοινωνιακοί βραχίονες της Κουμουνδούρου, έχουν βγάλει στη σέντρα τις τελευταίες ημέρες τον Διονύση Τεμπονέρα, με υπαινιγμούς ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τα έχει πάρει μαζί του και είναι έτοιμος να τον διαγράψει, επειδή τον θεωρεί εν δυνάμει διασπαστή του κόμματος. Υπό το βάρος αυτής της «παραφιλολογίας», άνθρωποι από το περιβάλλον του Τεμπονέρα ξεκαθάρισαν χθες πως η κινητικότητα που αναπτύσσει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του δεν αποσκοπεί στην υπονόμευση του Κασσελάκη, μήτε εντάσσεται σε σχέδιο αμφισβήτησης που θα οδηγήσει τον χώρο σε μια νέα διάσπαση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το σπίτι μας. Μακριά από εμάς και από μένα προσωπικά κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και αποπροσανατολισμού. Ανταποκρινόμαστε συλλογικά στο αίτημα της κοινωνίας για συμπόρευση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ποτέ δεν επιδοκιμάσαμε διασπαστικές κινήσεις. Είναι πλέον στο DNA των δημοκρατικών ανθρώπων, κατά συνέπεια και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να επιδιώκουν συνθέσεις και υπερβάσεις, ενωτικές πρωτοβουλίες με στόχο να φανεί φως στον ορίζοντα, με δρομολόγηση κυβερνητικής διεξόδου. Προχωράμε όλοι μαζί μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις και εσωστρέφειες για τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης της Δεξιάς», σημείωναν χαρακτηριστικά άνθρωποι από το περιβάλλον του Δ. Τεμπονέρα.