Η ∆ώρα Αυγέρη «κοκκινίζει» και από τα… κομπλιμέντα!

Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω την τελευταία συνέντευξη που έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ιδιοκτησίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν την τιμά ως δημοσιογράφο να αφήνει υπαινιγμούς εναντίον άλλων συναδέλφων της, που δεν σιτίζονται από το ταμείο της Κουμουνδούρου, λέγοντας πως «στο μιντιακό τοπίο της Αθήνας οι διάφορες λίστες δίνουν και παίρνουν, ακριβώς για να ενισχύουν αυτού του τύπου τη “δημοσιογραφία” των ταϊσμένων Mέσων». Πάντως, σε άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αυτά δηλαδή που δεν αρέσουν στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δύσκολα θα συναντήσει κανείς δημοσιογράφους να αποθεώνουν με ακατάσχετη κολακεία τον φιλοξενούμενό τους σε μια ραδιοφωνική εκπομπή. Στο Κόκκινο τους κάνουν να «κοκκινίζουν» από τα κομπλιμέντα. Διά του λόγου το αληθές, σας παραθέτω πώς ξεκίνησε η συνέντευξη της Δώρας Αυγέρη στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ:

Δημοσιογράφος: Μια εξαιρετική πολιτικός, που με ανυπομονησία περιμένω πάντα τις παρεμβάσεις της, τη διαρκή μαχητική τοποθέτησή της στα γεγονότα, και όχι μόνο της χώρας μας. Πολλά, πολλά θετικά έχω να πω, αλλά ξέρω πως νιώθει άσχημα.

Δώρα Αυγέρη: Κοκκινίζω, ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Κοκκινίζω.

Δημοσιογράφος: Είναι αλήθεια, και εγώ δεν υπερβάλλω, πάντα μιλώ με την ψυχή μου. Θεωρώ ότι εσείς, κυρία Αυγέρη, αγαπητή Δώρα, όχι μόνο στην πολιτική και δημοσιογραφική σας πορεία, αλλά στη διάθεσή σας στέκεστε ως μαχήτρια απέναντι στα γεγονότα και τους καιρούς. Η ίδια μαχητικότητα, στο βλέμμα σας, στον λόγο σας, στις κινήσεις σας.
Πώς αντέχετε;
Μιλάμε για «πετσόκομμα», όχι αστεία… Να σε ρωτάνε πώς αντέχεις να είσαι τόσο μαχήτρια!

Τους ανακάτεψε πάλι ο Τσίπρας

Στο κάδρο του πολιτικού παιχνιδιού, «ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» κερδίζοντας τον Κ. Μητσοτάκη, μπήκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες το μεσημέρι συναντήθηκε στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Αμαλίας με τον Διονύση Τεμπονέρα. Στην προκειμένη περίπτωση, η είδηση δεν είναι αυτή που επέλεξαν να προβάλουν από το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Δηλαδή, πως ο Αλ. Τσίπρας κράτησε αποστάσεις και αρνήθηκε να αποδεχτεί την πρόσκληση να παρευρεθεί στην εκδήλωση της «Εφημερίδας των Συντακτών» με θέμα «Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη;».

Σημασία δεν έχει εάν ο Αλ. Τσίπρας θα πήγαινε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που τις τελευταίες ώρες βρίσκεται και στον αέρα, αλλά μόνο το γεγονός πως δεν απέφυγε να συναντηθεί με τον Δ. Τεμπονέρα, τον οποίο κράζουν οι συνεργάτες του Στ. Κασσελάκη, δείχνει πως «ψήνεται» να ανακατέψει τον διάβολο. Εάν ο πρώην πρωθυπουργός νοιαζόταν να μην εμπλακεί σε αυτή την ιστορία και ήθελε να εκφράσει την αποδοκιμασία του για την κινητικότητα Τεμπονέρα, θα μπορούσε κάλλιστα να τον αποφύγει και να μη δεχτεί να συναντηθεί μαζί του.

Ζητείται αντίπαλος για τον Κυριάκο 

Εδώ και λίγες μέρες γίνεται ο κακός χαμός στα κόμματα που εκπροσωπούν τις προοδευτικές δυνάμεις για μια εκδήλωση που θέλει να διοργανώσει η «Εφημερίδα των Συντακτών», με θέμα «Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη;» και φερόμενους ως ομιλητές σε αυτή τους Δ. Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά. Δεν ξέρω κάτω από ποιες συνθήκες ζυμώθηκε αυτή η φαεινή πρωτοβουλία και αν στόχο είχε να καταστήσει ανερχόμενους ηγετικούς παράγοντες στον χώρο της Κεντροαριστεράς τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά σε κάθε περίπτωση εκείνος που θα πρέπει να βρει τους «εμπνευστές» της εκδήλωσης και να τους ευχαριστήσει είναι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Διότι για χάρη του έγιναν μαλλιά κουβάρια, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Τον έκαναν ξανά τον Κούλη μάγκα, καθώς στα μάτια της κοινής γνώμης εμφανίζονται τρεις πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και Χαρίτσης, εντελώς ανίκανοι να τον αντιμετωπίσουν στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και στη θέση τους διεκδικούν τη δυνατότητα της αναμέτρησης μαζί του οι «έφεδροι» αρχηγίσκοι των χώρων τους.

Δεν κρατιέται για αρχηγός ο Μανώλης

Στο ΠΑΣΟΚ, πάλι καλά που ο Μανώλης Χριστοδουλάκης δεν πήγε να δώσει πρόσκληση για τη συμμετοχή του στην επίμαχη εκδήλωση των προοδευτικών δυνάμεων για το ποιος θα κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, όπως έκανε ο Δ. Τεμπονέρας με τον Αλ. Τσίπρα. Ο Μ. Χριστοδουλάκης την έχει δει «δελφίνος», από τότε που η αείμνηστη Φ. Γεννηματά τού εμπιστεύτηκε τη θέση του γραμματέα της ΚΕ. Ωστόσο, όταν η Φώφη χαροπάλευε στο νοσοκομείο και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ φέρεται να του ζήτησε να «συμμαζευτεί» και να μην κατέλθει υποψήφιος, προβάλλοντας τον εαυτό του ως εκλεκτό δικό της.

Παρά το γεγονός ότι είχε μπει στον πειρασμό να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Ν. Ανδρουλάκη και τους υπολοίπους, μεταξύ αυτών και τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τελικά «συμμορφώθηκε» με τις κατηγορηματικές υποδείξεις της Φ. Γεννηματά. Ο Μ. Χριστοδουλάκης έχει από τότε το σαράκι του «δελφίνου» και προσπαθεί σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο να ξεχωρίσει ως ηγετική προσωπικότητα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Όμως όσο βιάζεται και ανυπομονεί, δεν θα του βγει σε καλό. Ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη τον έχουν βάλει σε σειρά γι’ αυτά που δεν έπρεπε να κάνει, αλλά πράττει με γνώμονα την ατομική του στρατηγική.