Τη συμμετοχή του Δημήτρη Τσιόδρα στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο ουσιαστικά ανακοίνωσε χθες, ενώπιον του μισού και βάλε Υπουργικού Συμβουλίου και εκατοντάδων Νεοδημοκρατών, ο πρωθυπουργός. Κλείνοντας την ομιλία του στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Τσιόδρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και καλοτάξιδη να είναι και η πορεία του συγγραφέα στους επόμενους στόχους του. Η χώρα έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες και από ικανούς ανθρώπους να τις κάνουν πράξη». Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, η παρουσία Μητσοτάκη στην εκδήλωση του Τσιόδρα ήταν η καλύτερη δυνατή εκκίνηση για την πορεία που ξεκινά και θα διανύσει τους επόμενους μήνες ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Αξίζει να σημειωθεί ο Δημήτρης Τσιόδρας κατάφερε να συγκαλέσει σε διευρυμένη σύνθεση το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού στην κυριολεξία έδωσαν όλοι το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του. Σε επίπεδο υπουργών, παρόντες ήταν οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Μπρατάκος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κυριάκος Πιερρακάκης, Άκης Σκέρτσος, Μάκης Βορίδης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Σκρέκας, Δημήτρης Καιρίδης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Σοφία Ζαχαράκη, Λευτέρης Αυγενάκης, Νίκος Παπαθανάσης, Νίκη Κεραμέως, Λίνα Μενδώνη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιώργος Φλωρίδης.

Το «παρών» έδωσαν και πάρα πολλοί υφυπουργοί: Πάνος Τσακλόγλου, Χρίστος Δήμας, Διονύσης Σταμενίτης, Μάριος Θεμιστοκλέους, Ιωάννα Λυτρίβη, Αλεξάνδρα Σδούκου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρία Κεφάλα, Γιάννης Παππάς, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Βασίλης Σπανάκης, Θάνος Πετραλιάς, Ειρήνη Αγαπηδάκη, Βιβή Χαραλαμπογιάννη και Σοφία Βούλτεψη.

Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν ήταν αυτή του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε κομματική εκδήλωση, μετά την παραίτησή του, το καλοκαίρι του 2022. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth, ο Δημητριάδης έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρευρισκομένους. Σημειώνεται ότι οι Τσιόδρας και Δημητριάδης πριν από μία εβδομάδα γευμάτισαν σε γνωστό εστιατόριο της οδού Χάριτος στο Κολωνάκι.