Μετά την πρόσφατη αποχώρηση του επί χρόνια διευθυντή του, Πέτρου Αρβανιτάκη, εσχάτως ακούω ότι προς αποχώρηση από το επιτελείο του υπουργού Κικίλια βρίσκεται και ο δηµοσιογράφος Θάνος Τριανταφύλλου.

Μάλιστα εξ όσων πληροφορούµαι, ο τελευταίος θα επιχειρήσει ένα δικό του, εντελώς αυτόνοµο επαγγελµατικό βήµα.

*Διαβάστε εδώ: Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

Η αλήθεια είναι ότι η διάλυση του γραφείου του υπουργού Βασίλη αποτελεί αντικείµενο συζήτησης στους νεοδηµοκρατικούς κύκλους. Οι περισσότεροι σπεύδουν να αποδώσουν τα όσα διαδραµατίζονται στον προθάλαµο του Ψηλού στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει συνολικά ως χαρακτήρας. Για παράδειγµα, δεν µπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους κάποιοι που τον άκουσαν προ ηµερών να βρίζει έναν δικαστή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επειδή (λέει) το δικαστήριο καθυστερούσε να εγκρίνει την προµήθεια των πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Σύµφωνα µε την πηγή µου, ο Κικίλιας ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποίησε το συγκεκριµένο πρόσωπο ότι, αν δεν βγει άµεσα η απόφαση του Ελεγκτικού, θα βγει και δηµόσια θα καταγγείλει το δικαστήριο. Είναι προφανές ότι, επειδή µιλάµε για ανεξάρτητη ∆ικαιοσύνη, το συγκεκριµένο γεγονός εκτυλίχθηκε ερήµην του Μαξίµου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 27/01/2024