Την αποσόβηση ενός «ιερού πολέμου» ανάμεσα στην Εκκλησία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί η κυβέρνηση μετά τη διακοπή της στατικής φύλαξης, κατά τις νυχτερινές ώρες, στις εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Τι έγινε με τη φύλαξη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σταμάτησε να διαθέτει το όχημα με τους δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, το οποίο στάθμευε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής, και η φύλαξη ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, που πλέον βγάζει «διελεύσεις», δηλαδή περιπολίες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Φυσικά, δεν κόπηκε η νυχτερινή στατική βάρδια μόνο στην Αρχιεπισκοπή αλλά και σε άλλους στόχους και το προσωπικό προστέθηκε στις πρωινές περιπολίες της ΔΙΑΣ, όπου υπήρχε σοβαρή έλλειψη για την καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας.

Διαβάστε ακόμα: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Fake news όσα διαδίδονται για περιορισμό της αστυνομικής φρουράς του Αρχιεπισκόπου


Για fake news μιλά το Προστασίας του Πολίτη

Ηλεκτρονικές εφημερίδες εκκλησιαστικού περιεχομένου σε δημοσιεύματά τους ανέφεραν πως το υπουργείο έκοψε τη φρουρά του Αρχιεπισκόπου.

«Πρόκειται για fake news», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας να τονίζουν πως έχει αποδειχθεί ότι οι στατικές φυλάξεις δεν είναι αποδοτικές και πλέον πάνω από όλα βαρύτητα δίνεται στην καταπολέμηση του καθημερινού εγκλήματος, που ταλανίζει την πλειονότητα των πολιτών.