Δεν ξέρω αν την είδαν ΟΝΝΕΔίτες νέας κοπής, ωστόσο μια μερίδα βουλευτών της ΝΔ που συνομιλούν με τον Αντώνη Σαμαρά έχουν ένα άγχος τώρα τελευταία προκειμένου να ιχνηλατήσουν το πεδίο σχετικά με τις προθέσεις των «προβληματισμένων» συναδέλφων τους ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε επίσης: Υπουργικό Συμβούλιο: Παρουσιάστηκαν τρία νέα νομοσχέδια – Το στρατηγικό σχέδιο για τον απόδημο Ελληνισμό



Προς θεού, όχι ότι πάνε να δημιουργήσουν καμία φράξια οι άνθρωποι αφού έχουν αποδείξει εμπράκτως και την κομματική και την κοινοβουλευτική τους συνείδηση, αλλά προφανώς επιθυμούν να δώσουν ένα στίγμα στον Μεσσήνιο, έτσι για το… ονόρε, σχετικά με τον αριθμό των «γαλάζιων» βουλευτών που σκέφτονται είτε να απέχουν, είτε να καταψηφίσουν.

Καλά όλα αυτά, όμως αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι πως ουδείς από τους διαφωνούντες μπαίνει στη διαδικασία να ταυτιστεί με τις γενικότερες αποστασιοποιήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Άλλωστε για να είμαστε ειλικρινείς ούτε κι εκείνος επεδίωξε ποτέ κάτι αντίστοιχο. Και για να μην λέτε πως δεν σας μιλάμε με ονόματα, στις συγκεκριμένες συζητήσεις πρωτοστατούν περιπτώσεις όπως ο βουλέυτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, ο βουλευτής Αχαϊας Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Μπάμπης Αθανασίου από τη Λέσβο, που πήρε… κατάκαρδα το γεγονός ότι δεν συμπεριελήφθη στο κάδρο των αντιπροέδρων της Βουλής.