Θέμα έγινε τις προηγούμενες ημέρες η διαγράμμιση στη Βασιλίσσης Σοφίας, ένα έργο που είχε μείνει στα συρτάρια εδώ και τέσσερις μήνες, παρόλο που οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος είχαν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, μόλις ενημερώθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανέλαβε το θέμα προσωπικά, δίνοντας αμέσως την οδηγία στα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής να βγουν στον δρόμο από το ίδιο κιόλας βράδυ. Έκτοτε τα συνεργεία της Περιφέρειας ξεκινούν τις εργασίες τους κάθε βράδυ στις 23:00. Σημειώνεται ότι σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα, έχει πλέον ολοκληρωθεί η οριζόντια διαγράμμιση της Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και το πρώτο τμήμα της διαγράμμισης για τους πεζούς στα φανάρια πέριξ της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών σε όλο το τμήμα από τη Βουλή μέχρι και το Χίλτον. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει διαμηνύσει προς όλους τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί καθυστερήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με το Big Mouth, ζητεί κάθε βράδυ επιτόπια ενημέρωση για την πορεία των εργασιών. 

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Επειδή έγινε πολύς λόγος τις προηγούμενες δυο-τρεις ημέρες για τη διαγράμμιση στη Βασιλίσσης Σοφίας, καλό είναι να καταγράφεται και η πραγματικότητα. Είναι το έργο που είχε μείνει στα συρτάρια εδώ και τέσσερις μήνες, παρ’ όλο που οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος είχαν ολοκληρωθεί. Όπως μου μετέφερε ο άνθρωπός μου στην Περιφέρεια Αττικής, μόλις ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς, άστραψε και βρόντηξε. Ανέλαβε το θέμα προσωπικά, δίνοντας αμέσως την οδηγία στα συνεργεία της Περιφέρειας να βγουν στον δρόμο από το ίδιο κιόλας βράδυ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα ζήτημα που δεν δημιουργούσε μόνο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά έθετε σε κίνδυνο και την ασφάλεια των πεζών στο κέντρο της πρωτεύουσας. Έκτοτε τα συνεργεία της Περιφέρειας ξεκινούν τις εργασίες τους κάθε βράδυ στις 23:00, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Τροχαίας και προκειμένου να μην παρακωλύεται η διέλευση των οχημάτων. Σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα, έχει πλέον ολοκληρωθεί η οριζόντια διαγράμμιση της Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και το πρώτο τμήμα της διαγράμμισης για τους πεζούς στα φανάρια πέριξ της Βουλής.

– Όπως πληροφορείται η στήλη, η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας -αναλόγως βέβαια και με τις καιρικές συνθήκες- θα έχει ολοκληρωθεί η διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών σε όλο το τμήμα από τη Βουλή μέχρι και το Χίλτον. Και επειδή, ως γνωστόν, ο Χαρδαλιάς δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, έχει διαμηνύσει προς όλους τους αρμόδιους ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί καθυστερήσεις. Μάλιστα, όπως μου μεταφέρουν οι συνεργάτες του, ζητεί κάθε βράδυ επιτόπια ενημέρωση για την πορεία των εργασιών. Σίγουρα ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, που ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, έχει πολλή δουλειά μπροστά του και σίγουρα -όπως έγραψε και ο ίδιος- δεν έχει το μαγικό ραβδί για όλα τα προβλήματα. Όμως δεν μπορούμε να μην του πιστώσουμε άμεσα αντανακλαστικά για οτιδήποτε ταλανίζει την καθημερινότητα των πολιτών. Εξάλλου, τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα του «επιχειρησιακού» Χαρδαλιά, όπως έχει αποδείξει στη μέχρι τώρα διαδρομή του.