Βαθαίνει το επιχειρηματικό ρήγμα εντός της οικογένειας Ράμμου που ελέγχει μετοχικά την αλυσίδα σουπερμάρκετ «Market In». Η κόρη του εκλιπόντος ιδρυτή της αλυσίδας Θωμά Ράμμου, Μαργαρίτα, η οποία ελέγχει το 29,54% της εταιρείας, προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της μητέρας και της αδελφής της (Γιαννούλα και Ευλαμπία Ράμμου), οι οποίες κατέχουν το 70,46% της εταιρείας, ζητώντας τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου μετά τις ζημιές που κατέγραψε η αλυσίδα.

Το κουβάρι είναι αρκετά μπλεγμένο, αν κρίνουμε από την αντίδραση της πλευράς στην οποία προσάπτονται κακοδιαχείριση και παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες. Μητέρα και αδελφή μιλούν με σκληρή γλώσσα για «οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο εκβίασης της αντιδίκου και του συζύγου της, με στόχο να τους εξαναγκάσουν να αγοράσουν τις μετοχές έναντι εξωφρενικού τιμήματος».


Έσπασε ταμεία η ομολογιακή έκδοση της Eurobank

Έσπασε ταμεία η χθεσινή ομολογιακή έκδοση της Eurobank, καθώς η τράπεζα που βγήκε στις αγορές για 300.000.000 ευρώ συγκέντρωσε έξι φορές υψηλότερες προσφορές που ξεπέρασαν το 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ. Το νέο ομολογιακό, δεκαετούς διάρκειας, έκλεισε με τελικό επιτόκιο 6,375%.

Με πατημένο φρένο προσπαθεί να ακολουθήσει το ράλι των τραπεζικών μετοχών η Alpha Bank, η αξία της οποίας έχει μείνει πολύ πίσω σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, παρά τον «θόρυβο» που σήκωσε η είσοδος της ιταλικής UniCredit στο μετοχικό της κεφάλαιο. Ενώ Eurobank και Εθνική «φλερτάρουν» με τα 6,5 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης και η Πειραιώς με τα 4,3 δισ. ευρώ, η αξία της Alpha Bank μόλις που ξεπερνά τα 3,6 δισ. ευρώ, και είναι η μόνη τραπεζική μετοχή με μηδενική απόδοση φέτος, όταν ο κλάδος κινείται στο 6%-10% στις πρώτες συνεδριάσεις της χρονιάς. Πρόκειται για «στρέβλωση» που θα διορθωθεί ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα έφερε τη Mytilineos ο οίκος S&P


Ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα έφερε τη Mytilineos ο οίκος S&P, αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική της αξιολόγηση σε «BB+» με σταθερές προοπτικές. Το μεγάλο -διπλό στοίχημα- για την εταιρεία είναι πλέον να επιτύχει τον στόχο για λειτουργικά κέρδη 1,1 δισ. ευρώ φέτος. Στοίχημα που όλα δείχνουν ότι θα κερδηθεί σε μια κρίσιμη χρονιά για τη Mytilineos, η οποία δρομολογεί την είσοδό της και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Πλέον σε επίπεδο χρηματιστηριακής αξίας η εταιρεία έχει φτάσει τον ΟΤΕ και είναι στην πέμπτη θέση με 5,4 δισ. ευρώ.


Νέες σκληρές παρεμβάσεις στο Συνταξιοδοτικό

Τα χειρότερα είναι μπροστά στο Συνταξιοδοτικό για τη χώρα μας. Δεν το λέμε εμείς. Το προέβλεψε στο συνέδριο του Economist ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο μέλλον θα πρέπει να περιμένουμε νέες και πιο σκληρές παρεμβάσεις.Έμπειρος πολιτικός που δεν μασάει τα λόγια του, ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν Υγείας, είπε επί λέξει ότι «το Δημογραφικό είναι εφιάλτης, καθώς έχουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους που δεν μπορούν να συμβάλουν στην Οικονομία και λιγότερους που θα πρέπει να εργάζονται σκληρά για να απολαμβάνουν οι πολλοί», παραδεχόμενος πως «θα πρέπει να ληφθούν πολύ δύσκολες αποφάσεις από το υπουργείο Εργασίας τα επόμενα χρόνια».


Τα μέτρα για την οπαδική βία


Σήμερα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα θα κατατεθεί στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά την οπαδική βία και άλλες διατάξεις. Τα μέτρα για το φαινόμενο αυτό θα μπουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς επεξεργασία την επόμενη εβδομάδα ώστε άμεσα να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν.


Το νέο σπίτι του αρχηγού Κασσελάκη


Σε άλλα νέα: ο Στέφανος Κασσελάκης, πριν αναχωρήσει για Σπέτσες, πέρασε με τον Τάιλερ από γραφείο γνωστής αρχιτεκτόνισσας του Κολωνακίου, γιατί έχει αρχίσει την εσωτερική διακόσμηση του διαμερίσματός τους δίπλα από το Καλλιμάρμαρο. Η Μαρία Καρδάμη έχει αναλάβει να ετοιμάσει σχέδια, χρώματα και αρώματα για το νέο σπίτι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο... ντετέκτιβ