Mε τον πλέον πανηγυρικό τρόπο αποτυπώθηκε κατά τις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛΑΣ η εν λευκώ εντολή που έχει λάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από τον πρωθυπουργό. Το Μαξίμου απέφυγε κάθε παρέμβαση στις αποφάσεις του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Επί της ουσίας, οι αποφάσεις Χρυσοχοϊδης έδωσαν «ανάσα» στους νεότερους αξιωματικούς της Αστυνομίας, που επί χρόνια έβλεπαν να μην έχουν καμία προοπτική. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, προχθές έκλεισε μια μεγάλη παρένθεση που είχε ανοίξει επί της υπουργίας Τόσκα, τότε που στην Κατεχάκη είχε αυξημένη επιρροή ο Γιάννης Λαβράνος. Αν, πάντως, κάτι προκύπτει ξεκάθαρα από τις πρόσφατες αλλαγές στην Αστυνομία, είναι ότι έπειτα από δέκα περίπου χρόνια πρόσωπα που παρέμεναν επί χρόνια σε κομβικές θέσεις, πλέον είτε βρίσκονται εκτός Σώματος είτε απενεργοποιήθηκαν. Μάλιστα, η ήττα του επονομαζόμενου συστήματος Λαβράνου ήταν τόσο μεγάλη, αφού ο Χρυσοχοΐδης φρόντισε με συνοπτικές διαδικασίες να ακυρώσει όλους τους «ανθρώπους» του.

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Με το δεξί ο Χρυσοχοΐδης

– Η εν λευκώ εντολή που έχει λάβει ο υπουργός Χρυσοχοϊδης από τον πρωθυπουργό αποτυπώθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο κατά τις πρόσφατες κρίσεις. Παρά τα όσα κυκλοφόρησαν σε κάτι παρααστυνομικά στέκια, το Μαξίμου απέφυγε κάθε παρέμβαση στις αποφάσεις του νέου υπουργού. Η «βουτιά» στην επετηρίδα επί της ουσίας ήρθε να βάλει τέλος στο σύστημα Τσουβάλα – Καραμανλάκη, δίνοντας ανάσα στους νεότερους αξιωματικούς της Αστυνομίας, που επί χρόνια έβλεπαν να μην έχουν καμία προοπτική. Επί της ουσίας, προχθές έκλεισε μια μεγάλη παρένθεση που είχε ανοίξει επί της υπουργίας Τόσκα, τότε που στην Κατεχάκη είχε αυξημένη επιρροή ο μεγαλοεπιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος.

Η «απολαβρανοποίηση» της Αστυνομίας

– Αν κάτι προκύπτει ξεκάθαρα από τις πρόσφατες αλλαγές στην Αστυνομία, είναι ότι έπειτα από δέκα περίπου χρόνια έχουμε την πλήρη «απολαβρανοποίηση» της Αστυνομίας. Αυτό σημαίνει ότι πρόσωπα που παρέμεναν επί χρόνια σε κομβικές θέσεις πλέον είτε βρίσκονται εκτός Σώματος είτε απενεργοποιήθηκαν. Μάλιστα, η ήττα του επονομαζόμενου συστήματος Λαβράνου ήταν τόσο μεγάλη, αφού ο Χρυσοχοΐδης, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τους «ανθρώπους» του, φρόντισε με συνοπτικές διαδικασίες να τους ακυρώσει όλους. Πλέον ο δωρητής του Tetra είναι «τυφλός», έχοντας χάσει τη δύναμη ενός συστήματος που έλυνε και έδενε στην Κατεχάκη, και κυρίως στις νευραλγικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπως είναι η ΔΙΔΑΠ, η Εσωτερικών Υποθέσεων, η Οικονομική Αστυνομία και φυσικά η Κρατική Ασφάλεια.