Σειρά συναντήσεων με πολιτικούς, επιχειρηματίες και επενδυτές θα έχει στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πέμπτη και Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ενώ η προβολή της ελληνικής οικονομίας και των επενδυτικών προοπτικών της Ελλάδας θα συνεχιστεί από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα, όπου στις 24 και 25 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, στο ελληνικό επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί και με τον CEO του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού, Τζέιμι Ντάιμον. Η προγραμματισμένη συζήτηση των δύο ανδρών θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της JP Morgan στο Μανχάταν, όπου θα πραγματοποιηθεί και το ελληνικό επενδυτικό συνέδριο. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, η συζήτηση Μητσοτάκη - Ντάιμον θα τραβήξει πάνω της όλους τους προβολείς, καθώς στο επίκεντρο θα βρεθούν τόσο οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας όσο και οι διεθνείς. Σημειώνεται ότι μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη θα ταξιδέψουν και οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Από το Νταβός στη Νέα Υόρκη

– Σειρά συναντήσεων με πολιτικούς, επιχειρηματίες και επενδυτές θα έχει στο Νταβός, για το οποίο αναχωρεί σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πέμπτη και Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ενώ η προβολή της ελληνικής οικονομίας και των επενδυτικών προοπτικών της Ελλάδας θα συνεχιστεί από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα (24-25/1) στη Νέα Υόρκη, στο ελληνικό επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί και με τον CEO του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού, Τζέιμι Ντάιμον. Η προγραμματισμένη συζήτηση των δύο ανδρών θα γίνει στα εντυπωσιακά κεντρικά γραφεία της JP Morgan στο Μανχάταν, όπου θα πραγματοποιηθεί και το ελληνικό επενδυτικό συνέδριο. Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη θα ταξιδέψουν και οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, καθώς οι τράπεζες είναι αυτήν τη στιγμή το «hot thing» για τους διεθνείς επενδυτές.

Η συζήτηση Μητσοτάκη - Ντάιμον

– Η συζήτηση Μητσοτάκη – Ντάιμον στη Νέα Υόρκη θα τραβήξει πάνω της όλους τους προβολείς, καθώς οι δύο συνομιλητές έχουν να πουν πολλά και ενδιαφέροντα, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο μεν, για τις διεθνείς προοπτικές ο δε. Ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan (η οποία είναι η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, με κεφάλαια 4 τρισ. δολ., η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο από πλευράς κεφαλαιοποίησης και βρίσκεται στην 24η θέση του Fortune 500 των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο) έχει συχνά προειδοποιήσει για τους κινδύνους που απειλούν την παγκόσμια οικονομία, ενώ έχει τοποθετηθεί ανοιχτά κατά της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας ότι αν είχε την εξουσία θα τα καταργούσε.