Πολλοί είναι εκείνοι που προεξοφλούν στις ΗΠΑ ότι το κόμμα των Δημοκρατικών θα έχει ξανά ως υποψήφιο για την προεδρία της χώρας τον Τζο Μπάιντεν. Το γεγονός όμως ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ διανύει ήδη το 81ο έτος της ζωής του, έχει οδηγήσει κάποιους να πιστεύουν ότι μπορεί ακόμα και την τελευταία στιγμή να κάνει πίσω. Μάλιστα θεωρούν ότι αυτή «η τελευταία στιγμή», είναι το συνέδριο των Δημοκρατικών, που θα γίνει στα μέσα Αυγούστου στο Σικάγο. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο συνέδριο είναι το όργανο που αποφασίζει για τον υποψήφιο του κόμματος για τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, δεν αποκλείεται ο Μπάιντεν να αποσύρει τότε την υποψηφιότητά του και να στηρίξει κάποιον άλλον, με το όνομα του Άντονι Μπλίνκεν, να ψιθυρίζεται διακριτικά στους διαδρόμους της Ουάσινγκτον. 

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Μπορεί να ακούγεται δύσκολο έως και απίθανο σενάριο, αλλά σε κάθε περίπτωση το αφήνω εδώ, γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς τι του ξημερώνει. Στις ΗΠΑ οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι το κόμμα των Δημοκρατικών θα έχει ξανά ως υποψήφιο για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του Νοεμβρίου τον νυν πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Το γεγονός όμως ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ διανύει ήδη το 81ο έτος της ζωής του, γεγονός που επηρεάζει έως έναν βαθμό την υγεία του, εκ των πραγμάτων έχει οδηγήσει κάποιους να πιστεύουν ότι μπορεί ακόμα και την τελευταία στιγμή να κάνει πίσω. Ποια είναι αυτή η τελευταία στιγμή; Το συνέδριο των Δημοκρατικών, που θα γίνει στα μέσα Αυγούστου στο Σικάγο, που είναι το όργανο που αποφασίζει κυρίαρχα για τον υποψήφιο του κόμματος για τον Λευκό Οίκο.

– Δεν είναι φυσικά το πιθανότερο σενάριο, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Μπάιντεν να αποσύρει τότε την υποψηφιότητά του και να στηρίξει κάποιον άλλον, με το όνομα του 61χρονου υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, να ψιθυρίζεται διακριτικά στους διαδρόμους της Ουάσινγκτον. Μ’ αυτά και με τα χθεσινά που σας έγραφα, η θεία μου από τα Χανιά γίνεται άθελά της (όπως ερμηνεύει και ο Αντύπας) μέρος της σύγχρονης ιστορίας. Κινδυνεύει, εφόσον της το επιτρέψει ο Θεός, να δει στα 84 της (ε, δεν έχει και μεγάλη διαφορά με τον Μπάιντεν) τον Μητσοτάκη πρόεδρο της Ευρώπης και τον Μπλίνκεν πρόεδρο της Αμερικής. Σε μια τέτοια (απίθανη, γιατί ο πρόεδρος Κυριάκος δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει τη θεία μου από τα Χανιά) περίπτωση, η προχθεσινή φωτογραφία στο σπίτι των Μητσοτάκηδων ενδεχομένως να έρχεται και από το σχετικώς κοντινό μέλλον.