Με μεγάλη πλειοψηφία και από τέσσερα κόμματα υπερψηφίστηκε πριν από λίγο από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία με τις 100 δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο και αναμένεται σύντομα να γίνει νόμος του Κράτους.

Για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε το κουράγιο να υπερψηφίσει μια ευνοϊκή ρύθμιση και περιορίστηκε στο «παρών» παρά το γεγονός ότι αυτή εκτός από τα κυβερνητικά κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία υπερψηφίστηκε τόσο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες όσο και από την Δημοκρατική Αριστερά έστω και με κάποιες ενστάσεις. Αντιθέτως η τροπολογία καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή

«Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί μια ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο Υπουργός Οικονομικών επεφύλαξε και νέα θετική είδηση προαναγγέλλοντας ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έλθει στη Βουλή ρύθμιση για την άρση των στρεβλώσεων των πλειστηριασμών.