Στο Φανάρι για τον εορτασμό των Θεοφανίων βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κατόπιν πρόσκλησης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον πατριαρχικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου (εκεί όπου βρισκόταν, αλλά σε... απόσταση και ο Νίκος Ανδρουλάκης) ενώ θα παρακολουθήσει και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύεται από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη, τον Ευάγγελο Αποστολάκη καθώς και τον Διπλωματικό σύμβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη. Ευδιάθετος, ο Στέφανος Κασσελάκης έβγαλε πολλές σέλφι με τον κόσμο και μίλησε σε όσους έρχονταν κοντά του.



Το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη στο Φανάρι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παραβρεθεί σε γεύμα που θα παραθέσει ο Πατριάρχης το μεσημέρι και θα έχει κατ’ ίδιαν συνάντηση μαζί του στις 16:00. Στη συνέχεια θα έχει κατ΄ιδίαν συνομιλία με τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα το απόγευμα, ο κ. Κασσελάκης θα έχει συνάντηση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο με εκπροσώπους Συλλόγων Κων/πολιτών, παρουσία του Γενικού Προξένου.

Την Κυριακή στις 12:00 ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολη Εκρέμ Ιμάμογλου και εν συνεχεία θα επισκεφθεί την Μεγάλη του Γένους Σχολή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αναχωρήσει το βράδυ της Κυριακής για την Αθήνα.

Η δήλωση του κ. Κασσελάκη

«Είναι μία γιορτινή μέρα, μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, όπου πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε και ο Παναγιότατος στο κήρυγμα του. Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας να γίνει πράξη στην ειρήνη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη μέσα στην Ελλάδα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε δήλωση του μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.
   
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και «καλή χρονιά» σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη του τιμή και ότι είναι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που τον προσκάλεσε, να βρίσκεται εδώ στα Φώτα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
   
«Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός, να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, υγεία στο νέο έτος και ειλικρινά καλή χρονιά, χαμόγελο και όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε», είπε ο κ. Κασσελάκης.

28133479
4090876