Βάζει τώρα το μαχαίρι στο κόκκαλο!

Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ανθρώπων της αγροτικής παραγωγής απέναντι στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι το μεγάλο στοίχημα για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, μετά την παραίτηση της διοίκησης του οργανισμού. Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λευτέρης Αυγενάκης διαβεβαιώνει πως «θα γίνει έλεγχος παντού και σε όλα τα επίπεδα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες έχουν δημιουργηθεί από τη διοίκηση Σημανδράκου. Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια, και να διορθωθούν τα λάθη στο μέτρο του δυνατού». «Στόχος μας είναι να χτίσουμε άμεσα έναν οργανισμό που θα λειτουργεί σωστά, οργανωμένα, σύγχρονα κι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις της κοινότητας, με έναν και μοναδικό σκοπό, την εξυπηρέτηση των αγροτών! Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη, να υπάρξει νοικοκυροσύνη και διαφάνεια, και να γίνει αυστηρός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ θα γίνει προσπάθεια τακτοποίησης όλων των εκκρεμοτήτων», τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός είναι αποφασισμένος «να βάλει “το μαχαίρι στο κόκαλο”» και σημειώνουν ότι «μετά την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Βαγγέλη Σημανδράκου, ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση του οργανισμού». Επισημαίνουν ότι η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ανοίξει πληγές στους αγρότες καθώς υπήρξαν πολλές λάθος πληρωμές και τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο.

Εθνικός στόχος η επανένωση των γλυπτών

Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για το 2024 «η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο Ακροπόλεως, στην Αθήνα, είναι για την κυβέρνηση και για όλους τους Έλληνες μείζων εθνικός στόχος και ταυτόχρονα αποτελεί μια αναγκαία πράξη παγκόσμιας δικαιοσύνης. Εν τω μεταξύ την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει το αναστηλωμένο και αποκατεστημένο ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ στις Αιγές, το οποίο ο μελετητής της αρχαίας αρχιτεκτονικής Wolfram Hoepfner αποκάλεσε “Παρθενώνα της Μακεδονίας”. Είναι το ανάκτορο στο οποίο εστέφθη, ως βασιλεύς των Μακεδόνων, ο Μέγας Αλέξανδρος. Οικοδόμημα εντυπωσιακό, τόσο σε μεγαλοπρέπεια όσο και σε έκταση, μνημείο μοναδικό, που σε συνδυασμό με το μουσείο που εγκαινιάσαμε έναν χρόνο πριν, μαζί με τον πολιτιστικό πλούτο των Αιγών, δημιουργεί έναν ισχυρό πολιτιστικό πόλο για την πατρίδα μας και μείζονα αναπτυξιακό πόρο για τη Μακεδονία».

Έχει πολλούς καημούς ο Αντώναρος!

Εδώ και πέντε χρόνια ο καημός του Ευάγγελου Αντώναρου δεν είναι άλλος απ’ το να δει τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, να αποχωρεί από τη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Η πλάκα είναι πως την επιθυμία του επιχειρεί να την πλασάρει ως «γεγονός» που θα συμβεί, διεξάγοντας στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσκοπήσεις που προεξοφλούν το τέλος της κυριαρχίας του Κ. Μητσοτάκη. Στην τελευταία «Αντωναρική» δημοσκόπηση ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και μετέπειτα πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το εξής ερώτημα: «Καθώς τελειώνει το 2023 τι εύχεσαι για το 2024;»

  • Αύξηση μισθού κατά 15%
  • Ειρήνη σε Ουκρανία και Ισραήλ
  • Αποχώρηση Μητσοτάκη
  • Δεν ξέρω, δεν απαντώ Και εννοείται πως το 66% στη δημοσκόπηση του Ε. Αντώναρου «ψηφίζει» αποχώρηση Μητσοτάκη.

Αυτοψία στον κάμπο

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας πραγματοποιεί σήμερα κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟ, Αλέξη Χαρίτση. Πρόκειται για μια εξόρμηση στην κοινωνία ή αλλιώς πορεία προς τον λαό στο πλαίσιο της συγκρότησης της Νέας Αριστεράς σε κόμμα. Πρώτος σταθμός, τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, είναι η Δυτική Θεσσαλία και οι περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταστροφής πριν από μερικούς μήνες. Ο Αλέξης Χαρίτσης θα συζητήσει με κατοίκους και φορείς, θα ακούσει και θα αναδείξει τα προβλήματα και τις ανάγκες, ενώ θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Για τη Νέα Αριστερά η ουσιαστική στήριξη των κατοίκων, η ανασυγκρότηση της περιοχής, το σχέδιο θωράκισης, η ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες που επιβάλλει η κλιματική κρίση αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα. Η επίσκεψη θα ξεκινήσει από τον Παλαμά και θα καταλήξει στη Λάρισα, όπου θα υπάρξει συνάντηση με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

*Στην επίσημη δοξολογία για την έλευση του νέου έτους, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας παρέστη ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την Ελλάδα της εθνικής υπερηφάνειας, της ασφάλειας και της σταθερότητας. Και τη Θεσσαλονίκη, που δικαιούται και αξίζει ακόμη περισσότερα», ανέφερε ο Μακεδόνας πολιτικός στο πλαίσιο δηλώσεών του.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 2/1