Ως γνήσιος Κοινοβουλευτικός, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν θα μπορούσε να μην υποδεχθεί και να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τους συναδέλφους του από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, που πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες.

Συνοδευόμενοι από τον Α ’Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, οι Έλληνες βουλευτές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος τους ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και για τις προτεραιότητες του ΕΛΚ ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τον αναβαθμισμένο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για την σημαντική συμβολή του ΕΛΚ στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών. Ιδιαίτερη αναφορά και ανταλλαγή απόψεων έγινε για το σημαντικό θέμα της ανόδου των λαϊκίστικων, ακροδεξιών φωνών, οι οποίες και πρέπει να προβληματίσουν τις εθνικές κυβερνήσεις.

Ως Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, αρμόδιος για τις σχέσεις με τα εθνικά κοινοβούλια, αλλά έχοντας και στην πλάτη του 35 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρίσκεται πάντα δίπλα στους βουλευτές και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.