Τις ελληνικές του ρίζες επέλεξε να τιμήσει σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος, φορώντας μια γραβάτα με την ελληνική σημαία, κατά τη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι.

karolos_1

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ο Βρετανός μονάρχης φόρεσε την εν λόγω γραβάτα θα μπορούσε εύλογα να «διαβαστεί» ως ένα μήνυμα υπέρ της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, μετά το βρετανικό unfair και τις μεγάλες διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα τις τελευταίες ημέρες.

karolos_elliniki_simaia_ok_55


2

Ο φωτογραφικός φάκος κατέγραψε και τη στιγμή του ενσταντανέ που είχε ο βασιλιάς Κάρολος δίπλα στον Ρίσι Σούνακ φορώντας την εν λόγω γραβάτα.

karolos_3

Ειδικότερα, η ενδυματολογική επιλογή του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας θα μπορούσε να ερμηνευτεί κάλλιστα και ως κίνηση στήριξης προς τη χώρα μας με φόντο τόσο τη διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα όσο και μετά την απρεπή κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο.

karolos_4

Σημειώνεται, πάντως, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος επιλέγει να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία, καθώς είναι κάτι που έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν σε σημαντικές περιστάσεις.

karolos_ok_4
Screenshot_2023-12-01_at_13_51_23
Screenshot_2023-12-01_at_13_51_29