«Συνταγή που δουλεύει μην την αλλάξεις». Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου που φιλοξενήθηκε μαζί με τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής», το οποίο έφερε την υπογραφή του Αλέξη Παπαχελά. Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο, μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι ο πολύπειρος δημοσιογράφος προσπαθεί να στείλει πολλά και διαφορετικά μηνύματα προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αλήθεια είναι ότι τα όσα αναλύει ο Παπαχελάς αποτελούν αντικείμενο μιας γενικότερης συζήτησης που έχει ξεκινήσει στη δεξιά… πολυκατοικία, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά στο άρθρο ότι η Ν.Δ. θα μπορούσε να είναι τρία διαφορετικά κόμματα. Με αφορμή το άρθρο του διευθυντή της «Καθημερινής», η στήλη Big Mouth του powergame.gr αναφέρει ότι εσχάτως οι σχέσεις Μητσοτάκη - Παπαχελά έχουν αποκατασταθεί.

Tι αναφέρει η στήλη "Big Mouth"

– «Συνταγή που δουλεύει μην την αλλάξεις». Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου που φιλοξενήθηκε (παρέα με τη συνέντευξη του προέδρου Σαμαρά) στην «Καθημερινή της Κυριακής», το οποίο έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του διευθυντή της «ναυαρχίδας» του Φαλήρου, Αλέξη Παπαχελά. Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο, αντιλαμβάνομαι ότι ο πολύπειρος δημοσιογράφος (που τους τελευταίους μήνες τελεί σε δυσμένεια από το Μέγαρο Μαξίμου) προσπαθεί να στείλει πολλά και διαφορετικά μηνύματα προσωπικά στον πρόεδρο Μητσοτάκη. Μάλιστα, αν κοιτάξει κανείς πίσω από τις γραμμές, είναι βέβαιο ότι θα αντιληφθεί πολύ περισσότερα απ’ όσα προκύπτουν από τις 400 λέξεις του κειμένου. Η αλήθεια είναι ότι τα όσα αναλύει ο Παπαχελάς αποτελούν αντικείμενο μιας γενικότερης συζήτησης που έχει ξεκινήσει στη δεξιά… πολυκατοικία (για να θυμηθώ μέρες που είναι και τον Καρατζαφέρη), με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μιλάμε για μια κουβέντα με πολλά και ενδιαφέροντα, που προφανώς σχετίζονται με το μέλλον. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά στο άρθρο του διευθυντή της «Καθημερινής» ότι η Ν.Δ. θα μπορούσε να είναι τρία διαφορετικά κόμματα. Επειδή από μικρή ηλικία μού άρεσαν οι επίλογοι, αποφάσισα να αφήσω εδώ τον επίλογο του πρόσφατου άρθρου Παπαχελά: «Όπως ξέρουμε, οι συνταγές στη μαγειρική πετυχαίνουν όταν δένουν και παράγουν μια θαυμαστή ισορροπία ανάμεσα σε διάφορα υλικά. Έτσι είναι και οι συνταγές στην πολιτική: αν δεν είχε πετύχει η συνταγή της Ν.Δ., θα μπορούσαμε εύκολα σήμερα να έχουμε, αντί για το ποσοστό της, ένα νέο… Ποτάμι, μια μεγαλύτερη αλλά όχι κοντά στον πήχη της εξουσίας παραδοσιακή Ν.Δ. και ένα υπερσυντηρητικό κόμμα. Ένα χάος δηλαδή, όπως το παρατηρούμε σε πολλές χώρες με παράδοση πολιτικής σταθερότητας. Θα έλεγε, λοιπόν, κανείς “συνταγή που δουλεύει μην την αλλάξεις”, και όσο αντέξει».

! Μια και αναφέρθηκα στο άρθρο Παπαχελά, να σας πω ότι από μια καλή (σχετικά) πηγή μαθαίνω ότι εσχάτως οι σχέσεις Μητσοτάκη – Παπαχελά έχουν αποκατασταθεί. Κι όταν λέω εσχάτως, αναφέρομαι στο τελευταίο δίμηνο.