Το Μετς και διαμέρισμα που παραπέμπει στην απόλυτη χλιδή έχει επιλέξει για να διαμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ.

Το ζεύγος, συνηθισμένο να ζει στο πράσινο, σε μια από τις πιο ακριβές συνοικίες της Νέας Υόρκης, που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής, αναζήτησε κάτι ανάλογο για να μείνει και στην Αθήνα… βγαλμένο μέσα από διαφήμιση περιοδικού για interior design. Και το βρήκαν.

Η οικία που έχουν νοικιάσει είναι χτισμένη στις παρυφές του καταπράσινου από πεύκα και άλλα είδη μεσογειακής βλάστησης λόφου του Αρδηττού, με θέα που κόβει την ανάσα.

Το διαμέρισμα

Πολύ κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα γωνιακό εμβληματικό κτίριο, χτισμένο το 1965 από τον διεθνούς φήμης αναγνωρισμένο αρχιτέκτονα Π. Τζαννέτο, στη γωνία Αρδηττού 28 και Θωμοπούλου, στο Μετς, βρίσκεται η οικία του Στέφανου Κασσελάκη. Το… ταπεινό διαμέρισμα που έχει επιλέξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μεγάλο σαλόνι με τζάκι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, χώρο τραπεζαρίας έξι ατόμων, δύο μπάνια, μαρμάρινα τζακούζι και μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα με ένα υπέρδιπλο κρεβάτι. Φυσικά το κτίριο διαθέτει ρεσεψιόν, θέσεις πάρκινγκ και γυμναστήριο.



Όσοι καθημερινά οδηγούν στη Βασιλέως Γεωργίου και πέφτουν σε μποτιλιάρισμα έξω από το Καλλιμάρμαρο, σίγουρα θα έχουν προσέξει το συγκεκριμένο κτίριο με τα δύο καταπράσινα παρτέρια φυτεμένα με αμιγώς ελληνικά μυρωδικά φυτά, όπως λεβάντες και δενδρολίβανα, καθώς και την εντυπωσιακή ελιά μπονσάι των 200 και πλέον ετών, με τον θηριώδη κορμό της σαν γλυπτό έργο Τέχνης της φύσης.

Λειτουργεί ως high-end serviced apartment με την ονομασία The One Acropolis και ανακαινίστηκε πλήρως από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Βαξεβανάκη το 2019, ενώ άρχισε να νοικιάζεται το φθινόπωρο του 2020, έχοντας ήδη καταχωριστεί σε παγκοσμίου φήμης πλατφόρμες μίσθωσης, όπως η Sotheby’s, από όπου το εντόπισαν ο κ. Κασσελάκης και ο σύζυγός του.



Όσον αφορά τα ενοίκια, εκεί πραγματικά ζαλίζεται ο μέσος Έλληνας, καθώς οι τιμές ξεκινούν από 300 ευρώ την ημέρα (!) και εκτινάσσονται ανάλογα το διαμέρισμα... Εάν χρειαστεί, δε, τα δύο διαμερίσματα του κάθε ορόφου έχουν τη δυνατότητα να ενωθούν και να δημιουργήσουν ενιαίο οροφοδιαμέρισμα επιφάνειας 180 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια, το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει μια οικογένεια αλλά και δύο ζευγάρια που θέλουν να έχουν έναν ενιαίο χώρο, ενώ παράλληλα προσφέρει και ιδιωτικότητα.

Πισίνα

Όσον αφορά το roof garden με την ανεπανάληπτη θέα, υπάρχει καθιστικό, τραπεζαρία κήπου και μια μικρή πισίνα για βουτιές. Τι βλέπει από εκεί το ζεύγος Κασσελάκη; Τον Παρθενώνα, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, τον Λυκαβηττό, την Πνύκα, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και φυσικά τον Σαρωνικό…




Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή» στις 21/11