Οι περισσότεροι αναλυτές προεξοφλούν πως το επόµενο κύµα δηµοσκοπήσεων θα φέρει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση. Οπως λένε, τα ποιοτικά στοιχεία είναι διαλυτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και εντελώς αποθαρρυντικά για τον πρόεδρο του κόµµατος.

Το… γήπεδο, πλέον, σε πολύ µεγάλο βαθµό είναι στη διάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος τις προηγούµενες ηµέρες φρόντισε να συσφίγξει περαιτέρω τις σχέσεις του µε το πιο εκσυγχρονιστικό κοµµάτι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους κεντρώους ψηφοφόρους.

Η παρουσία του στις εκδηλώσεις του «Κύκλου Ιδεών» και η στενή σχέση που έχει αναπτύξει µε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε συνδυασµό µε τα πολύ κολακευτικά λόγια που είπε για το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σηµίτης, βοηθούν στην κατεύθυνση των ανοιγµάτων σε ευρύτερα ακροατήρια.

Παράλληλα, η σφοδρότατη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη στις προσβλητικές δηλώσεις Κασσελάκη για τον Κώστα Σηµίτη «έκοψε» ακόµα και τους όποιους διαύλους επικοινωνίας µε την Κουµουνδούρου. Κάπως έτσι, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να καπαρώσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, στόχος πλέον αρκούντως ρεαλιστικός.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/11