Με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με φόντο τον νέο γύρο εσωστρέψειας που προκάλεσε η πρόταση προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει δημοψήφισμα για τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα, Τζουμάκα.

Μάλιστα, ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε με εντάσεις, φωνές και αποδοκιμασίες, ενώ χρειάστηκε να παρέμβει δύο φορές το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής με τον κ. Ρήγα να ζητά να σταματήσουν οι διακοπές απειλώντας ακόμα και με αποβολή όσους φωνάζουν. Τους κάλεσε να σεβαστούν τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και τους ομιλητές που θα ακολουθήσουν. Σεβαστείτε αυτό που υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Κάποια στελέχη γιούχαραν και τον Στέφανο Κασσελάκη την ώρα που χρέωσε την συντριπτική ήττα του κόμματος στις εθνικές εκλογές στα μέλη της Ομπρέλας και στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Εν μέσω παρεμβάσεων και αντεγκλήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε ότι είναι ωραίο ότι έχουμε πολύ κόσμο και είναι σίγουρο ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώσει. Όπως είπε «πώς να δώσουμε αξιόπιστη λύση εν μέσω τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου. Θα μου πείτε η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Συντρόφισσες άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας».