Στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως έχουν κάνει στο newsroom του news247.gr, καθώς το ειδησεογραφικό site του Δημήτρη Μάρη έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περνούν στα «ψιλά» από το δημοσιογραφικό επιτελείο του news247.gr που τις τελευταίες ώρες ανεβάζει άρθρα τα οποία βάζουν στο «στόχαστρο» τον Στέφανο Κασσελάκη.

ArthroNews247_Kasselakis1

«Κασσελάκης: Τακτική διάλυσης με πρόεδρο "υπεράνω οργάνων"» είναι ο τίτλος άρθρου που έχει ανέβει στο ειδησεογραφικό site του Δημήτρη Μάρη. «Αφού ανακοίνωσε διαγραφές μιμούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου («έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος»), ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί πλέον να προσπεράσει το ότι δεν συγκεντρώνει πλειοψηφία στην Κ.Ε. για να τις επιβάλλει μιμούμενος τον… Κώστα Σημίτη στο “μεταπαπανδρεϊκό” Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996!», αναφέρει ο αρθογράφος. «Η σημερινή πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να παρουσιάσει ως “άρρωστο” τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του ως τη “θεραπεία”, πέραν του προφανούς λαϊκίστικου περιεχομένου της, συνιστά την εφαρμογή της “τακτικής Πολάκη”. Δηλαδή ένα σχέδιο εσωκομματικής εκκαθάρισης και την άμεση μετατροπή του σε “αρχηγικό”», σημειώνει σε άλλο σημείο του άρθου.

News247.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε διάλυση

«Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές των τεσσάρων ιστορικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά μια πρωτοφανή μεθόδευση η οποία ενταφιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του προοδευτικού χώρου.

Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο, όπου πειθαρχικά μέτρα τίθενται στην κρίση του συνόλου των μελών ενός πολιτικού οργανισμού. Για την ακρίβεια, οποιουδήποτε οργανισμού…», αναφέρει άλλος αρθογράφος του news247.gr.

ArthroNews247_Kasselakis2

«Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες για να αντιληφθεί ότι το "δημοψήφισμα Κασσελάκη" οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάλυση. Δεν είναι μόνο το ότι ωθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των στελεχών και των μελών του κόμματος στην αποχώρηση - πολύ περισσότερων από εκείνους που θα το έκαναν. Ακόμα πιο επιζήμιες είναι οι δύο άλλες επιπτώσεις αυτή της μεθόδευσης», σημειώνει, σε άλλο σημείο του άρθρου του.