Στα χνάρια του Καραµανλή των καπνών άρχισε να κινείται ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, που ουδέποτε έκρυψε ότι έχει ως πρότυπο τον παλιό πρόεδρο της Ν.∆. Εδώ που τα λέµε, έχω την αίσθηση ότι ήταν κάπως αµοιβαία η εκτίµηση. Άλλωστε, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι κάποια στιγµή οι περισσότεροι εκ των θαυµαστών του Καραµανλή, συµπεριλαµβανοµένων των Παυλόπουλου και Παπαγγελόπουλου, είχαν υποκύψει στην ηγετική γοητεία του Τσίπρα.

Ο συνταξιούχος (αν και νέος στην ηλικία) πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, µη έχοντας να κάνει κάτι πιο σοβαρό στη ζωή του, άρχισε να περιοδεύει στις χασαποταβέρνες της Ηπείρου. Ο,τι έκανε επί χρόνια δηλαδή ο Καραµανλής. Απλώς, ο πρόεδρος Αλέξης επιβάλλεται να βρει έναν Ζαγορίτη, άντε και κάναν Κουτσούµπα (όχι του ΚΚΕ, αλλά τον παλιό βουλευτή της Ν.∆. στη Βοιωτία), για να του κάνουν παρέα. Γιατί, αν κρίνω από τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media, ο πιο επώνυµος στην παρέα του Τσίπρα ήταν ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, που στις τελευταίες εκλογές ψήφισε και Μητσοτάκη.

Εκτός όµως από τις ταβέρνες, ο πρόεδρος Αλέξης αποφάσισε να ανοίξει και ένα γραφείο στο κέντρο της Αθήνας
, αν δεν κάνω λάθος, στην Αµαλίας, για να υποδέχεται τους δικούς του «Αντώναρους». Οπως κάνει και ο Καραµανλής πίσω από την πρεσβεία, όπου έχει έναν χώρο που έχει µετατραπεί σε κάτι σαν πολιτικό καφενείο. Οπως έµαθα, το γραφείο του Τσίπρα αυτή την εβδοµάδα άνοιξε τις πόρτες του, περιµένοντας κάθε καρυδιάς καρύδι που είναι πρόθυµο να πάει να του κάνει παρέα.

Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 4/11