Ανοιξε για τα καλά η όρεξη των ΠΑΣΟΚων, οι οποίοι, µετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και βλέποντας το απόλυτο «τσίρκο» στον ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν να σχεδιάζουν τα παλιά τους, αυτά που τους έκαναν καθεστώς και οδήγησαν µια ολόκληρη χώρα στη χρεοκοπία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι συν αυτώ µας έχουν πει πως ο επόµενος στόχος τους είναι οι ευρωεκλογές. Αυτή, ωστόσο, είναι η µεγάλη (πολιτική) εικόνα, αφού προηγουµένως µαθαίνω ότι σκοπεύουν να δώσουν µια εκλογική µάχη διεκδικώντας την ηγεσία του Οικονοµικού Επιµελητηρίου Ελλάδος.

Απέναντι στον σηµερινό (νεοδηµοκρατικής προέλευσης) πρόεδρο, Κώστα Κόλλια, θα βρεθεί ο ΠΑΣΟΚος Κώστας Παπαδηµητρίου, ο οποίος εσχάτως έχει αρχίσει να πιστεύει ότι µπορεί να δει τον Νίκο Ανδρουλάκη µέχρι και… πλανητάρχη! Με αυτά και κάτι άλλα που κυκλοφορούν στην πιάτσα, αντιλαµβάνοµαι ότι στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν «µεθύσει» από τις νίκες σε Αθήνα, Θεσσαλία και ∆ήµο Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι ο Στέλιος Αγγελούδης βγαίνει σχεδόν κάθε δύο ώρες και αποκηρύσσει το ΠΑΣΟΚ και τη δήθεν στήριξη που του παρείχε.

Τι σηµασία έχουν όλα αυτά µπροστά στον µύθο που επιδιώκει να συντηρήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης; Καµία. Οπως καµία αξία δεν έχουν και τα όνειρα που έχει αρχίσει να κάνει εδώ και µέρες (αν όχι χρόνια) ο Κώστας Παπαδηµητρίου για την προεδρία του Οικονοµικού Επιµελητηρίου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 21/10