Πολλά έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τους διεκδικητές της Κωτσόβολος, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr.

Σύμφωνα πάντα με τη στήλη, αυτό που δεν έχει ειπωθεί, ωστόσο, είναι και μια αλήθεια, πως ένας εκ των διεκδικητών της Κωτσόβολος, ο γνωστός Θεόδωρος Φέσσας, είναι ο ιδιοκτήτης του ομίλου Quest. Δηλαδή, ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος ειδών πληροφορικής, έξυπνων συσκευών και τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρει και η στήλη Big Mouth του powergame.gr, άραγε, τι θα σημάνει αυτό για τους άλλους λιανεμπόρους και τελικά για τους καταναλωτές; Δεν «κλείνει» η αγορά όταν ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος εξαγοράσει τον μεγαλύτερο λιανέμπορο;

Tι αναφέρει η στήλη Big Mouth

– Πολλά έχουν γραφτεί (κι ακόμη περισσότερα φτάνουν στα ολίγον υπερήφανα αυτάκια μου) το τελευταίο χρονικό διάστημα για τους διεκδικητές της Κωτσόβολος. Οι έχοντες εικόνα της συγκεκριμένης αγοράς στέκονται κυρίως στο γεγονός ότι οι υπόλοιποι retailers δεν μπήκαν στη διαδικασία της διεκδίκησης, γιατί (λέει) φοβούνται  ότι μπορεί να κοπούν λόγω υπερσυγκέντρωσης της αγοράς. Αυτό που δεν έχει ειπωθεί όμως είναι και μια άλλη αλήθεια. Ένας εκ των διεκδικητών, ο γνωστός Θόδωρος Φέσσας, είναι ο ιδιοκτήτης του ομίλου Quest. Ποιος είναι ο όμιλος Quest; Ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος ειδών πληροφορικής, έξυπνων συσκευών και τηλεφωνίας, όπως η Apple, η Samsung και η Xiaomi. Και αναρωτιέμαι εγώ ο αδαής: άραγε η αγορά δεν «κλείνει» όταν ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος εξαγοράσει τον μεγαλύτερο λιανέμπορο; Τι θα σημάνει αυτό για τους άλλους λιανεμπόρους και τελικά για τους καταναλωτές, την ώρα που η μάχη κατά της ακρίβειας είναι βασική προτεραιότητα; Εκτός κι αν τα παραπάνω ερωτήματα χάνουν κάθε αξία μπροστά στη γοητεία του Φέσσα, που, εκτός όλων των άλλων, διαφημίζει και τη σχέση του με τον πρόεδρο Μητσοτάκη.