Την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική έπειτα από ένα διάστηµα... αγρανάπαυσης και περισυλλογής προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το ερώτηµα είναι, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, αν αυτή η επιστροφή θα γίνει µε τη δηµιουργία νέου φορέα ή µέσα από τους κόλπους της Ν.∆.

Ο ίδιος εκµυστηρεύτηκε πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για το πώς θα κινηθεί, ωστόσο περιµένει να ωριµάσουν οι συνθήκες και έως το τέλος του έτους θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε πρώτη φάση ο πρώην υπουργός θα ανακοινώσει τη δηµιουργία πολιτικής κίνησης που θα κινείται στον χώρο του Κέντρου και η οποία θα πλαισιώνεται από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πανεπιστηµιακούς, πολιτικά στελέχη, αυτοδιοικητικούς παράγοντες κ.λπ. Ανάλογα µε την απήχηση που θα έχει η πρωτοβουλία, ο κ. Λοβέρδος είτε θα εξετάσει τη συγκρότηση πολιτικού σχήµατος που θα συµµετάσχει στις ευρωεκλογές είτε θα αναζητήσει κάποιας µορφής συνεργασία µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην περίπτωση που επιλέξει τη συνεργασία µε το κυβερνών κόµµα, το ερώτηµα είναι αν θα επιλέξει ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή µε τη Ν.∆., δεδοµένου του ρίσκου που εµπεριέχει µια τέτοια κίνηση, ιδίως από τη στιγµή που οι ευρωεκλογές θα γίνουν µε σταυρό και όχι µε λίστα.

Ηδη, πάντως, ο κ. Λοβέρδος έχει επανενεργοποιήσει το πολιτικό του γραφείο και έχει ξεκινήσει συναντήσεις, προκειµένου να είναι έτοιµος για τις ανακοινώσεις λίγο πριν από το τέλος του έτους.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 7/10