Ο Στέφανος Κασσελάκης από την ηµέρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κλείσει τις βαλίτσες του, ταξιδεύοντας διαρκώς στην Ελλάδα, για να επισκεφτεί τις πληγείσες από τις πληµµύρες και τις πυρκαγιές περιοχές. Ξεκίνησε την εβδοµάδα αυτή και τα ταξίδια εκτός, και συγκεκριµένα στην Κύπρο, όπως είχε υποσχεθεί. Ενα πρόσωπο-κλειδί που τον συνόδευσε στο ταξίδι του αυτό έχει µεγάλο ενδιαφέρον και εκπέµπει συµβολισµούς. Ποιο είναι αυτό; Ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, που ήταν ο διπλωµατικός σύµβουλος του Αλέξη Τσίπρα. Συνόδευσε, µάλιστα, τον τελευταίο και στο ταξίδι του στη Βόρεια Μακεδονία και αµέσως µετά ακολούθησε τον Στέφανο Κασσελάκη στην Κύπρο.

Οι κακές γλώσσες στον ΣΥΡΙΖΑ λένε, λοιπόν, ότι, για να στηρίζει και τον Κασσελάκη ο πολύπειρος και χρήσιµος Καλπαδάκης, η σχέση Κασσελάκη-Τσίπρα δεν είναι τόσο ουδέτερη. Με λίγα λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι «ξινίζουν» µε την ηγεσία Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πίσω του και µάλιστα τον στηρίζει και µε τους στενούς του συνεργάτες. Αν έβλεπε κανείς τη µεγάλη εικόνα, θα µπορούσε εύλογα να πει ότι δεν είναι και εντελώς ανεδαφικό αυτό το συµπέρασµα.

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε ένα άτυπο και προσωρινό, όπως όλα δείχνουν, «σύµφωνο ειρήνης» µε τον Νίκο Φίλη, που τον κατακεραύνωνε, ενώ έχει βάλει παράλληλα το Συνέδριο του κόµµατος στο «ψυγείο». Οσοι γνωρίζουν λένε ότι το Συνέδριο θα γίνει όταν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, παραπέµπεται δηλαδή µε σιγουριά στο 2024 και βλέπουµε.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 7/10