Σε... σκωτσέζικο ντους παραπέµπει η καταγραφή των επιδόσεων του ΣΚΑΪ στο µέτωπο της ενηµέρωσης αυτό το πρώτο διάστηµα της νέας σεζόν, σύµφωνα µε τα στοιχεία της Nielsen. Το µεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται και σε αυτή τη συγκυρία (σε συνέχεια, ουσιαστικά, από την περσινή τηλεοπτική χρονιά) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων µε τη Σία Κοσιώνη.

Βλέπετε, οι πρωινές ενηµερωτικές εκποµπές φαίνεται να έχουν πάρει τον δρόµο τους, αφού τόσο το «Σήµερα» µε τους Γιάννη Οικονόµου και Ακη Παυλόπουλο στο τιµόνι όσο και οι «Αταίριαστοι», Κούτρας και Ντσούνος, οι οποίοι επέστρεψαν στην παλιά τους ώρα, καταγράφουν, αν µη τι άλλο, αξιοσηµείωτα ποσοστά, ιδιαίτερα στο σύνολο, αλλά και στο δυναµικό κοινό, κάποιες ηµέρες της εβδοµάδας.

Στάση αναμονής για το δελτίο

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το δελτίο, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη διοίκηση του καναλιού του Νέου Φαλήρου εδώ και περίπου µία τριετία, ο αρχικός ενθουσιασµός που προκάλεσαν τα νούµερα του Σεπτεµβρίου έδωσε τη θέση του στην υιοθέτηση µιας στάσης αναµονής από την ώρα που τα υπόλοιπα κανάλια µπήκαν σε φουλ ρυθµούς προγράµµατος.

Οπως ήταν αναµενόµενο και διαφαίνεται σαφέστατα αυτό το διάστηµα, η πορεία που θα χαράξουν τους επόµενους µήνες οι ειδήσεις του σταθµού του Γιάννη Αλαφούζου θα εξαρτηθεί από τις αντοχές του Χρήστου Φερεντίνου και του «Μονοµάχου», τα ποσοστά του οποίου φαίνεται να υφίστανται καθίζηση µετά τα εξαιρετικά αποτελέσµατα του Σεπτεµβρίου.

ΣΚΑΪ: Εξελίξεις μέσα στη σεζόν

Το µόνο βέβαιο είναι ότι η φετινή εικόνα του ΣΚΑΪ στον ανταγωνισµό των δελτίων, όπου για την ώρα φαίνεται ιδιαίτερα ισχυρός, θα είναι βασικό κριτήριο για τη συνέχεια, καθώς άπαντες συνοµολογούν ότι αυτή η σεζόν θα πρέπει να σηµατοδοτήσει σηµαντικές εξελίξεις για την άλλοτε ναυαρχίδα του καναλιού.

Κατά τα άλλα, ήδη αναζητείται αντίδραση για τα απογοητευτικά νούµερα της Φαίης Σκορδά και των «Πανθέων», για τους οποίους έπαιξαν τα ρέστα τους οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ ώστε να δοθεί στίγµα στη µάχη της prime time.

Δημοσιεύθηκε στις 7/10/2023