Επιβεβαιώση του ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth του powergame.gr έφερε η παραίτησή του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Δημήτρη Φιλίππου.

Πιο συγκεκριμένα, η στήλη με σημερινό της δημοσιεύμα με αφορμή την πρόθεση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ανέφερε ότι: «Ένας από αυτούς που πρέπει να μετρά αντίστροφα είναι ο σημερινός επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκου».

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Φιλίππου με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook γνωστοποίησε ότι μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει, υπέβαλε εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ στον πρωθυπουργό. Παράλληλα ο ίδιος ενημερώνει ότι και επιστρέφει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και την χειρουργική.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Δομικό ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Χρυσοχοΐδης

– Σε δομικό ανασχηματισμό στις διοικήσεις των νοσοκομείων έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο υπουργός Χρυσοχοΐδης. Επ’ αυτού έχει ενημερώσει το Μαξίμου, έχοντας λάβει τη σχετική έγκριση. Ο λόγος που το καθυστερεί είναι γιατί περιμένει την ψήφιση του νέου νόμου της Κεραμέως, σχετικά με την επιλογή των διοικητών, που ως γνωστόν θα γίνεται (πλέον) μέσω ΑΣΕΠ. Ένα νέο πλαίσιο, που ναι μεν προωθείται από την υπουργό Εσωτερικών, αλλά για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο τυγχάνει της απόλυτης στήριξης του προέδρου Μητσοτάκη.

! Και μια και αναφέρθηκα στην πρόθεση του υπουργού Υγείας να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, κάπου πήρε τ’ αυτί μου ότι ένας από αυτούς που πρέπει να μετρά αντίστροφα είναι ο σημερινός επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκου.