Οπως σας έχει πληροφορήσει εγκαίρως η στήλη, αµέσως µετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δροµολογηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή σκυτάλης στη θέση του γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆., αφού ο Παύλος Μαρινάκης βρίσκεται ήδη στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου, µε τη συγκυρία να µην επιτρέπει τη λογική των δύο καρπουζιών κάτω από την ίδια µασχάλη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μέγαρο Μαξίµου και η ηγεσία της Πειραιώς, προεξάρχοντος του γενικού διευθυντή της Ν.∆., Γιάννη Σµυρλή, επεξεργάζονται µια σειρά από σενάρια, µεταξύ των οποίων περίοπτη θέση καταλαµβάνει η προοπτική ανάληψης -για πρώτη φορά στην ιστορία- του συγκεκριµένου πόστου από µία «γαλάζια» κυρία της Κοινοβουλευτικής Οµάδας.

Ανάµεσα σε άλλα, έχει ακουστεί εντόνως από ορισµένους η περίπτωση της Ζωής Ράπτη, που θεωρείται «µπαρουτοκαπνισµένη» πολιτικά. Ανασταλτικός παράγων θα µπορούσε να χαρακτηριστεί πάντως η στενή πολιτική της σχέση µε τον Αντώνη Σαµαρά.

Ενα από τα πρόσωπα που επίσης έχουν «παίξει» κυρίως σε κύκλους κοµµατικών, και δη ακραιφνών «µητσοτακικών», είναι αυτό του εν ενεργεία γραµµατέα Οργανωτικού, Στέλιου Κονταδάκη, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρόταση για τον επίσης εκ γενετής «µητσοτακικό» Χριστόφορο Μπουτσικάκη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 30/9