Το κάλεσμα Κασσελάκη να μην παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για χάρη του επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια δυαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον εξ Αμερικής νεαρό στην προεδρία -αν φυσικά εκλεγεί- και κάποιο άλλο στέλεχος ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το ερώτημα είναι ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το πρόσωπο που θα εκπροσωπεί την Αριστερά στο Κοινοβούλιο, καθώς ως γνωστόν ο κ. Κασσελάκης δεν έχει εκλεγεί βουλευτής.

Τα σενάρια 

Επ’ αυτού τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Ένα εξ αυτών θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να καταλαμβάνει την παλιά του θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα, καθώς από πολλούς θεωρείται ότι μπορεί και να αντιμετωπίζει θετικά τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ακούγεται επίσης το όνομα του Παύλου Πολάκη, ο οποίος εντέλει δεν βρίσκεται απλώς στην πρώτη γραμμή των υποστηρικτών του νέου παίχτη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν αυτός που τον επέβαλε στην κούρσα της εσωκομματικής διαδοχής.

Από την άλλη, ο Σωκράτης Φάμελλος, με τη γενικότερη σοβαρή παρουσία του, όλο αυτό το διάστημα του ΣΥΡΙΖΑϊκού… χαμού ως επικεφαλής της ΚΟ, μπορεί κάλλιστα να συνεχίσει στον ίδιο ρόλο.

Και επειδή ο καιρός έχει γυρίσματα και η Αριστερά φημίζεται για την ίντριγκα και τα εσωκομματικά παζάρια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την επομένη της εκλογικής διαδικασίας οι δύο σημερινοί μονομάχοι για την αρχηγία να τα βρουν μεταξύ τους και να δούμε την Έφη Αχτσιόγλου ως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 22/9/2023