Σε μια Ολομέλεια ηλεκτρισμένη και με εντάσεις εκτός αιθούσης στο Σύνταγμα και εντός, με αντιπαραθέσεις, φασαρία, κόντρες ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξελίσσεται το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

Πρόκειται για μια συνεδρίαση για γερά νεύρα, ειδικά όταν το προεδρείο πρέπει να επιβάλει την τάξη και να ρίξει… τα τεταμένα πνεύματα.

Από τους αντιπροέδρους της Βουλής που έχει ήδη δείξει δείγματα διαχείρισης των κρίσεων είναι ο Γιώργος Γεωργαντάς, που σήμερα κράτησε αρκετές φορές γερά... τα γκέμια της συζήτησης ώστε να μην ξεφύγει.

Ευγενικός αλλά και αυστηρός, ετοιμόλογος και ετοιμοπόλεμος κράτησε τους χρόνους τα όρια και τη σωστή ροή των τοποθετήσεων, ενώ όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν, έκανε το σχόλιο και απαντούσε στους «άτακτους» και ανήσυχους βουλευτές και προέδρους κομμάτων.

«Κύριε πρόεδρε, ολοκληρώστε παρακαλώ», είπε προς τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Έχουμε να κάνουμε και διακοπή της συνεδρίασης. Υπάρχει κι άλλος πρόεδρος που έχει ζητήσει τον λόγο», είπε χαρακτηριστικά, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να δείχνει ότι προτιμάει τον προηγούμενο προεδρεύοντα. «Τι μου τον φέρατε τον Γεωργαντά, καλά ήταν ο Πλακιωτάκης», είπε.

Ο κ. Γεωργαντάς στη συνέχεια μάλιστα, στην κόντρα ανάμεσα σε Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Κατσώτη, επέβαλε την τάξη και απάντησε στον βουλευτή του ΚΚΕ που για αρκετά λεπτά φώναζε από τα έδρανα του κόμματός του. «Έξω είναι η πορεία, στο Σύνταγμα, όχι εδώ μέσα. Έξω από τη Βουλή είναι, όχι εδώ φωνές», απάντησε στις φωνές του κ. Κατσώτη, του οποίου δεν έδωσε τον λόγο ελέγχοντας απόλυτα την κατάσταση.