Επειδή κάποια πράγματα είναι εκτός λογικής, καλό θα είναι να τα επαναφέρουμε στην ορθή τους βάση με γνώμονα την αλήθεια των γεγονότων. Εμείς από αυτή εδώ τη στήλη έχουμε ασκήσει κριτική στον σύντροφο της Ε. Αχτσιόγλου, Δ. Τζανακόπουλο, και ήμασταν απ’ τους πρώτους που ανέδειξαν το γνωστό επεισόδιο τη νύχτα των εθνικών εκλογών στην Κουμουνδούρου, όπου χίμηξε και έπιασε από τον λαιμό τον Π. Ρήγα, λέγοντάς του εμμέσως πλην σαφώς πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη βαριά ήττα γιατί πλήρωσε ακριβά τη διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά με την... περισυλλογή των σκουπιδιών του ΠΑΣΟΚ.

Το περιστατικό αυτό «δαιμονοποιήθηκε» σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάποιοι εκ των υστέρων να το προβάλλουν ως έναν από τους λόγους που η Ε. Αχτσιόγλου ήρθε δεύτερη στις εσωκομματικές εκλογές. Δηλαδή πως την «κατέστρεψε» ο Δ. Τζανακόπουλος, επειδή τα έβαλε με τη «σαβούρα» του ΠΑΣΟΚ. Όμως, αν ισχύει κάτι τέτοιο, έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με την προπαγάνδα των υποστηρικτών του Σ. Κασσελάκη πως το «δίδυμο» Αχτσιόγλου - Τζανακόπουλου εξώθησε σε παραίτηση τον Α. Τσίπρα αμέσως μετά την ήττα των εθνικών εκλογών για να καρπωθεί την αρχηγία.

Γιατί ο Δ. Τζανακόπουλος τον σαματά εκείνο το βράδυ τον έκανε για να υπερασπιστεί τον Α. Τσίπρα και το κόμμα και όχι τη σύντροφό του, καθώς κανείς δεν ήξερε εάν θα παραιτηθεί ο Α. Τσίπρας. Και κυρίως για να αποδείξει πως ήταν μια «φενάκη» η διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά και διεξαγόταν με όρους μεταγραφολογίας σε επίπεδο κορυφής με χαρακτηριστικά επικοινωνιακής «φούσκας». Αν είχε άδικο, ο κύριος εκφραστής αυτής της στρατηγικής, που ήταν ο Ν. Παππάς, στις εσωκομματικές εκλογές όπου ήταν υποψήφιος δεν θα είχε πατώσει. Άρα κατά κάποιο τρόπο ο Δ. Τζανακόπουλος δικαιώθηκε. Επίσης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της Ε. Αχτσιόγλου, ο Δ. Τζανακόπουλος είχε αποσυρθεί εντελώς από το προσκήνιο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 19/9