Μέχρι να µπει και ο Στέφανος Κασσελάκης στην κούρσα, το φαβορί, που δεν είναι άλλο από την Εφη Αχτσιόγλου, ήταν πολύ πιθανό να κέρδιζε τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώτο γύρο.

Με την είσοδο Κασσελάκη στην κούρσα, όµως, παρότι η Εφη Αχτσιόγλου παραµένει φαβορί, έχουν αλλάξει τα δεδοµένα και δείχνουν ότι ένας δεύτερος γύρος µε την ίδια και τον Κασσελάκη είναι ένα πολύ πιο πιθανό σενάριο. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή το «µατς» των δύο φαίνεται να το προβλέπουν οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη δηµιουργηθεί και τα ανάλογα αντανακλαστικά στα επιτελεία και των υπόλοιπων υποψηφίων.

Οι έµπειροι στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι, αν έχουµε έναν τέτοιο δεύτερο γύρο, όλο το κόµµα και όλες οι τάσεις θα στηρίξουν την Εφη Αχτσιόγλου, ανεξάρτητα από το αν ήταν µε τον Παππά, τον Τσακαλώτο ή και τον Τζουµάκα στον πρώτο.

Το σκεπτικό

Ο λόγος είναι ότι προτιµούν να έχουν στην ηγεσία του κόµµατος ένα πρόσωπο το οποίο γνωρίζουν και µπορούν να συζητήσουν και τη δική τους επόµενη ηµέρα, παρά κάποιον που δεν γνωρίζουν καθόλου προσωπικά και δεν µπορούν να φανταστούν καν ποια πρόσωπα και πώς θα τα αξιοποιήσει στο µέλλον.

Η δήλωση Φίλη στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ήταν ενδεικτική αυτών των αντανακλαστικών. «Ο Κασσελάκης θα µετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ∆ηµοκρατικό Κόµµα των ΗΠΑ, ασύµβατα όσα λέει µε το κόµµα», υπογράµµισε. Ενώ παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει µελλοντική σύµπραξη Τσακαλώτου - Αχτσιόγλου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 9 Σεπτεμβρίου 2023.