Η εµπλοκή του Σ. Κασσελάκη στην κούρσα διαδοχής του Αλ. Τσίπρα πυροδότησε ουκ ολίγα σενάρια συνωµοσίας.

Με φόντο την κατάθεση της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του κόµµατος, αναπτύχθηκε στο εσωκοµµατικό παρασκήνιο µια συζήτηση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά µιας σκοτεινής υπόθεσης. Ιντριγκες, µηχανορραφίες, δολοπλόκους πρωταγωνιστές και πάει λέγοντας.

Όπως ότι την υποψηφιότητα του Σ. Κασσελάκη την «έστησε» ο µηχανισµός του Ν. Παππά, επειδή υπήρχε ορατός κίνδυνος να εκλεγεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή η Ε. Αχτσιόγλου, ενώ τώρα το παιχνίδι του δεύτερου γύρου είναι ανοιχτό και ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δεν θα έχει πρόβληµα να ταχθεί υπέρ του «Ελληνοαµερικανού» υποψηφίου εάν «περάσει» στην επόµενη φάση.

Τα πρόσωπα

Ο λόγος που «χρεώθηκε» στον Ν. Παππά η υποψηφιότητα του Σ. Κασσελάκη είναι επειδή τις «υπογραφές» για λογαριασµό του τις µάζευαν στελέχη που θεωρούνται κάτι παραπάνω από πρόσωπα εµπιστοσύνης του πρώην υπουργού. Και δεν αναφερόµαστε στον Π. Πολάκη, αλλά στη Ρ. Χρηστίδου, τη Θ. Τζάκρη, τη ∆. Αυγέρη κ.ά.

Πάντως, µε το σενάριο αυτό, που άρχισε να κυκλοφορεί από τη ριζοσπαστική πτέρυγα του κόµµατος, γελούσε και ο Ν. Παππάς, αλλά και οι βουλευτές που µέχρι πρότινος τον στήριζαν και τώρα ψηφίζουν Κασσελάκη.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 2 Σεπτεμβρίου 2023