∆εν θα ησυχάσουν στο ΠΑΣΟΚ από τις αναταράξεις που έρχονται από τις Βρυξέλλες, καθώς οι παγωµένες σχέσεις του Ν. Ανδρουλάκη µε τον διάδοχό του στο Ευρωκοινοβούλιο, Ν. Παπανδρέου, φέρνουν νέα φουρτούνα.

Για αρχή, στη Χαρ. Τρικούπη ψάχνονταν για την παρουσία του ευρωβουλευτή του κόµµατος στη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη µε τον Ινδό πρωθυπουργό. Ο Ν. Παπανδρέου δεν τους ενηµέρωσε, αφού άλλωστε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ν. Μόντι, ζήτησε ο ίδιος να τον συναντήσει 40 χρόνια µετά τη συνάντηση Γκάντι και Α. Παπανδρέου στο πλαίσιο της περιβόητης «Συµφωνίας των έξι».

Λίγο αργότερα ήρθαν και νέες αναταραχές, καθώς στη Χαρ. Τρικούπη µέσω διαρροών άφηναν να εννοηθεί ότι ο ευρωβουλευτής του κόµµατος απουσίαζε σκόπιµα από την ψηφοφορία της PEGA για το ζήτηµα των υποκλοπών, που έγινε στις 15/6 στο Στρασβούργο. Τη ∆ευτέρα και έπειτα από ένα µπαράζ δηµοσιευµάτων σχετικά µε τη στάση του, ο ίδιος σήκωσε το γάντι και απάντησε ότι απουσίαζε για ιατρικούς λόγους, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα διακινούµενα αυτά σενάρια δεν έχουν ουδεµία σχέση µε την πραγµατικότητα και ότι εκπροσωπούν άλλες σκοπιµότητες.

Ποιες είναι οι σκοπιµότητες που υπονοεί ο Ν. Παπανδρέου; Προφανώς, το να βάλει πρόσωπο της επιλογής του στις εκλόγιµες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο Ν. Ανδρουλάκης, αφήνοντας τον ίδιο εκτός. Η µετωπική µεταξύ των δύο είναι αναπόφευκτη, παρά το γεγονός ότι στη Χαρ. Τρικούπη υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις.

Μένει να κριθεί ο νικητής…

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 2/9