Θα έλεγε κανείς ότι η γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα κόπαζε µε την ανακοίνωση του υποψηφίου για δηµάρχου για την Αθήνα µετά από όλες αυτές τις αναταράξεις, τις εσωκοµµατικές συγκρούσεις και τις ψηφοφορίες για τον εκλεκτό. Οχι όµως. Φαίνεται ότι υπάρχει πλεόνασµα γκρίνιας, καθώς τώρα αρκετοί αντιδρούν για τη διαχείριση της περίπτωσης Παππά.

Μεταξύ αυτών και ο Παύλος Πολάκης, που προέκρινε την υποψηφιότητα του µπασκετµπολίστα του ΠΑΟ και όχι αυτή του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος τελικά επιλέχθηκε. Ξεχνούν βέβαια ότι ο Παππάς έβαλε έναν όρο ανέφικτο για τα δεδοµένα του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος είναι αυτός; Να έχει τη στήριξη όλων των τάσεων του κόµµατος και να µη γίνει σχετική ψηφοφορία για τον υποψήφιο στην Αθήνα, προκειµένου να αποφευχθεί η εικόνα Βαβέλ.

Οπως αποδείχθηκε και από το 17-15 µεταξύ Ζαχαριάδη και Φίλη, µε συνέπεια να επικρατήσει ο πρώτος, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Αλλοι, δε, παρά το γεγονός ότι η Εφη Αχτσιόγλου στήριξε, έστω και διακριτικά, την υποψηφιότητα Ζαχαριάδη, της καταλογίζουν αδυναµία δυναµικής παρέµβασης, για να βγει το κόµµα πιο γρήγορα από το αδιέξοδο, χρεώνοντάς της ελλιπές αρχηγικό προφίλ.

Το βέβαιο ωστόσο είναι ότι η Αχτσιόγλου είναι φαβορί για την ηγεσία και ο Ζαχαριάδης κλειδωµένος για υποψήφιος δήµαρχος στην Αθήνα. Μπορεί για την γκρίνια να φταίει το ότι δεν πέρασαν οι προτάσεις των φίλων του Πολάκη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθερο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 12/08/2023.