Έτοιμη να γυρίσει σελίδα είναι η Κηφισιά, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση που «έτρεξε» μια από τις πιο γνωστές και έγκυρες εταιρίες του κλάδου (η μόνη που προέβλεψε σωστά το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου) στον Δήμο, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε αρκετά μεγάλο δείγμα, δείχνει ότι οι Κηφισιώτες γυρίζουν την πλάτη στον επί εννιά χρόνια δήμαρχο της πόλης, δηλώνοντας απογοητευμένοι από το έργο του σε όλους τους τομείς, με τις αρνητικές γνώμες να υπερτερούν κατά πολύ των θετικών. Το ποσοστό μάλιστα όσων δηλώνουν ότι δεν θα τον ψήφιζαν ποτέ υπερβαίνει κατά πολύ το 50%.

Αντιθέτως, μεγάλη δυναμική καταγράφει η υποψηφιότητα του Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος αν και νέος στην ηλικία, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα αυτοδικοικητικά πράγματα της πόλης, ενώ έχει συγκροτήσει έναν πραγματικά πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, αντιπροσωπευτικό όλων των «φυλών» της Κηφισιάς. Δυναμική η οποία θα αυξάνεται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και ο κ. Ξυπολυτάς γίνεται όλο και περισσότερο γνωστός στους συνδημότες του.

Σε αντίθεση με τον κ. Θωμάκο, ο Βασίλης Ξυπολυτάς διαθέτει μεγάλες δεξαμενές ψήφων, αφού η πλειοψηφία των Κηφισιωτών διάκειται θετικά απέναντί του, ενώ είναι πρώτος με διαφορά στους αναποφάσιστους, γεγονός που του δίνει αδιαμφισβήτητο προβάδισμα έναντι του νυν δημάρχου και βασικότερου αντιπάλου του. Με βάση τα ποσοτικά και ποιοτικά ευρήματα της έρευνας, η Κηφισιά στις προσεχείς εκλογές θα αποκτήσει νέο δήμαρχο, καθώς η επικράτηση του Βασίλη Ξυπολυτά πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ίσως αυτό να βλέπουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Θωμάκου και ο ένας μετά τον άλλον εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται, αλληθωρίζοντας προς την παράταξη «ΝΑΙ» του Βασίλη Ξυπολυτά.