Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθαριότητας στην Αθήνα έγινε αυτές τις μέρες από τον Δήμο Αθηναίων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκο Αβραμίδη.

Τριακόσια πενήντα συστήματα υπόγειων κάδων για σύμμεικτα απορρίμματα, ανακυκλώσιμα και βιοαπόβλητα, που αντιστοιχούν σε 1.774 συμβατικούς κάδους, ξεκίνησαν να τοποθετούνται στην Αθήνα με προτεραιότητα στα εμπορικά σημεία του κέντρου, εξοικονομώντας κοινόχρηστους χώρους σε περίπου 1.424 σημεία της πόλης.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο στον τομέα της καθαριότητας. Με την έναρξη λειτουργίας του δικτύου των βυθιζόμενων κάδων για πρώτη φορά στην Αθήνα, σηματοδοτούμε τη νέα εποχή για την καθαριότητα, την ανακύκλωση και την αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας. Με τον νέο τρόπο συλλογής σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων αναβαθμίζουμε την εικόνα της πόλης, δίνουμε έμφαση στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, απελευθερώνουμε πολύτιμο χώρο στην πόλη από τους συμβατικούς κάδους, μειώνουμε τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αστικό περιβάλλον», δήλωσε ο Νίκος Αβραμίδης, που ξεχωρίζει με το πολυδιάστατο έργο του για την καθαριότητα στην Αθήνα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»