Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στο προσκήνιο έχουν βρεθεί, διεκδικώντας τα ηνία του κόµµατος, η Εφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουµάκας.

Η πολιτική πορεία και των τεσσάρων -µέχρι τώρα- διεκδικητών της προεδρίας παρουσιάζει µεγάλο ενδιαφέρον και ήδη έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Μέχρι τον Σεπτέµβριο, οπότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, και οι τέσσερίς τους έχουν µπει σε έναν µεγάλο αγώνα δρόµου. Το ερώτηµα είναι αν σε αυτόν πορεύονται µόνοι ή έχουν κάποιον να τους συντροφεύει…

Η Εφη Αχτσιόγλου και ο ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος δεν έκρυψαν στιγµή τη σχέση τους. Τα πηγαδάκια γνώριζαν ότι οι δύο πολιτικοί είναι ζευγάρι από το 2018, ωστόσο η επιβεβαίωση της σχέσης τους ήρθε από την ίδια την πολιτικό τον Ιούλιο του 2019 µέσα από µια συνέντευξη. H τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε παραδεχθεί ότι διατηρούσε σχέση µε πολιτικό και όταν ρωτήθηκε σε ποιον αναφέρεται, δεν δίστασε να απαντήσει: «Ε! ∆εν ξέρετε τον ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο;».



Μάλιστα, ένα δηµοσίευµα των «Παραπολιτικών» τούς είχε «πιάσει» στη δεύτερη κοινή έξοδό τους, σε ροµαντικό ραντεβού στο Παγκράτι. Γνωρίζονταν από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ο έρωτάς τους όµως αναπτύχθηκε στα έδρανα της Βουλής, όταν ξανασυναντήθηκαν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, και πλέον έχει επισφραγιστεί µε τον ερχοµό του πρώτου τους παιδιού.

Γνωριμία στο Open

Μια γνωριµία που ξεκίνησε το 2019 στους διαδρόµους της ενηµέρωσης του τηλεοπτικού σταθµού Open κατέληξε σε γάµο µε σύµφωνο συµβίωσης. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Ενηµέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τη news operations manager του σταθµού της Παιανίας, Βασιλική Σελήνη. Κανένας µέχρι τον Νοέµβριο του 2019, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν γνώριζε ότι ο γνωστός πολιτικός είχε προχωρήσει στη ζωή του µετά τον πολυετή γάµο του µε την Ελενα Παντοπούλου, µε την οποία έχουν αποκτήσει και δύο κόρες.



Η σχέση του µε τη δηµοσιογράφο αποκαλύφθηκε στην πρεµιέρα του έργου «Παριζιάνα», στο θέατρο «Broadway», όταν τους φωτογράφισαν χαµογελαστούς τον έναν δίπλα στον άλλον. Για πολλούς που γνωρίζουν το ζευγάρι, δεν αποτέλεσε έκπληξη όταν ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να ζητήσει από τη σύντροφό του να συνυπογράψουν σύµφωνο συµβίωσης, µε την ίδια να δέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Σαν βόμβα»

Επειτα από 35 χρόνια κοινής ζωής µε την τότε σύζυγό του, Χέδερ Ντενίζ Γκίµπσον, η είδηση του διαζυγίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου είχε πέσει σαν βόµβα στους κόλπους των στελεχών της Κουµουνδούρου. Ο πρώην υπουργός Οικονοµικών, ωστόσο, δεν πορεύεται µόνος στη ζωή, αφού οι κοµµατικές υποχρεώσεις φαίνεται ότι τον «ένωσαν» µε την πρώην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Νάσση.

Κατά τη διάρκεια των προηγούµενων ευρωεκλογών, λοιπόν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε στην Ηπειρο, από όπου κατάγεται, προκειµένου να στηρίξει τους υποψηφίους του κόµµατος. Ανάµεσα σε αυτούς και η Ολγα Νάσση, η οποία γεννήθηκε, έζησε και εργάζεται στην Ιταλία. Οπως λένε όσοι γνωρίζουν, η σπίθα µεταξύ τους άναψε αµέσως και πολύ γρήγορα ερωτεύτηκαν και έγιναν ζευγάρι. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, η Ολγα Νάσση, ως πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, διοργάνωσε στο Παλέρµο µια εκδήλωση, για να παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το βιβλίο του µε τίτλο «Η σκληρή δοκιµή της αντίστασης».



Εκεί, απελευθερωµένοι από τον στενό κοµµατικό περίγυρο, αποφάσισαν να πάνε παρακάτω. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που κινείται πολύ διακριτικά, αποφεύγοντας τα φώτα της δηµοσιότητας, µε πολύ σπάνιες κοινές εµφανίσεις. Σύµφωνα, πάντως, µε παλαιότερο δηµοσίευµα του «Secret», εκτός από το πάθος για την πολιτική, µοιράζονται και την αγάπη τους για την Ηπειρο. Ο µεν Ευκλείδης Τσακαλώτος κατάγεται από την Πρέβεζα, η δε Ολγα Νάσση από τα γειτονικά Γιάννενα.

Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες για την προσωπική ζωή του Στέφανου Τζουµάκα. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που σήµερα διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως είναι αρκετά διακριτικός όταν κινείται εκτός πολιτικής σκηνής.

*Της Βάσως Δελημήτρου - Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 29 Ιουλίου 2023.