Στην επιδείνωση των σχέσεων του Νίκου Ανδρουλάκη µε τον Ανδρέα Λοβέρδο συνέβαλε καθοριστικά και µια αυτόνοµη πρωτοβουλία που είχε πάρει τον περασµένο Μάρτιο ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας την ιδιότητά του ως τοµεάρχη Εξωτερικών του κόµµατος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς να ενηµερώσει την ηγεσία του κόµµατος, είχε επισκεφτεί τη Βεγγάζη της Λιβύης, πραγµατοποιώντας στο ταξίδι του αυτό συναντήσεις µε τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, Αγκίλα Σάλεχ. Στη Χαριλάου Τρικούπη η πληροφορία πως ο Ανδρ. Λοβέρδος µετέβη στη Βεγγάζη έφτασε πριν τη γνωστοποιήσει ο ίδιος στη συνέχεια µέσα από τα social media. Και µάλιστα συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη άρχισαν να ερευνούν µε πoιο σκεπτικό και για ποιον λόγο ανέλαβε µια τέτοια πρωτοβουλία δίχως συνεννόηση µε το κόµµα.

Μέχρι και στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών τηλεφώνησαν για να εξακριβώσουν εάν το ταξίδι του ήταν υπό την αιγίδα κάποιας οργανωµένης αποστολής της χώρας, την οποία αγνοούσαν.

Τώρα, το γιατί «δαιµονοποιήθηκε» σε τέτοιον βαθµό από τους συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη αυτό το ταξίδι δεν θα το µάθουµε ποτέ, από τη στιγµή που ο Ανδρ. Λοβέρδος είναι εκτός ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 15/7