Ο Κώστας Σκανδαλίδης, που γνωρίζει ένα προς ένα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχει αναλάβει να «τρέξει» την προετοιµασία του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επειδή για τη Χαριλάου Τρικούπη η κάλπη αυτή αποτελεί βατήρα για την επικράτηση επί των δυνάµεων του ΣΥΡΙΖΑ, το τελευταίο που θέλουν είναι να υπάρξει οποιαδήποτε ταύτιση στο κάδρο µε πρόσωπα που θα στηρίξει η Κουµουνδούρου.

Μάλιστα, µετά το άνοιγµα Τεµπονέρα για συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη έκλεισαν και τις πόρτες. Για να µην υπάρχει περιθώριο παρερµηνειών, θα δώσουν «πράσινα» χρίσµατα στους µεγάλους δήµους και στις περιφέρειες µε πολιτικό αποτύπωµα στον χάρτη των εκλογών, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει µόνο µία επιλογή, να στηρίξει άνευ όρων τους αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ, που σε περίπτωση επικράτησής τους θα βάψουν τον χάρτη πράσινο µόνο.

Μάλιστα, ο Στέφανος Ξεκαλάκης επικαλέστηκε και τη φράση που, σύµφωνα µε τις φήµες, χρεώνεται στον ∆. Τζανακόπουλο, περί ΠΑΣΟΚων που κατέστρεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μας κάνουν ανοίγµατα, αλλά εµείς ακούµε για ΠΑΣΟΚια που κατέστρεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ και για σκουπίδια. ∆εν θα τους κάνουµε το χατίρι να τους διασώσουµε. Σαφώς και στις περιφέρειες θα δώσουµε χρίσµατα», σηµείωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά, οι χαρακτηρισµοί Τζανακόπουλου έφεραν εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρήµατα κατά της συνεργασίας στη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι αυτό που λένε µε ειρωνεία «καλά πήγε αυτό»…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 15/7