Αναταραχή σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Μαξίμου με αφορμή τα όσα προέκυψαν από την off the record ενημέρωση του Νότη Μηταράκη προς τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες. Συγκεκριμένα, τα όσα είπε για το έφιππο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία φαίνεται ότι προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως με τους Άκη Σκέρτσο και Σταύρο Παπασταύρου, ζητώντας τους να υπάρξει άμεση αποδοκιμασία των όσων είχε υποστηρίξει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τι αναφέρει το Βig Mouth

-Ένας μικρός (έως μεγάλος) χαμούλης έγινε χθες το μεσημέρι στο Μαξίμου με αφορμή τα όσα προέκυψαν από την off the record ενημέρωση του υπουργού Μηταράκη προς τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες. Συγκεκριμένα, τα όσα είπε για το έφιππο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία φαίνεται ότι προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του προέδρου Μητσοτάκη. Όπως έμαθα, ο πρωθυπουργός, που ήταν σφόδρα ενοχλημένος, επικοινώνησε αμέσως με δύο στενούς συνεργάτες του, τον Άκη Σκέρτσο και τον Σταύρο Παπασταύρου, ζητώντας τους να υπάρξει άμεση αποδοκιμασία των όσων είχε υποστηρίξει ο φίλος μου ο Νότης. Κάπως έτσι βγήκε ο εκπρόσωπος Μαρινάκης και άδειασε τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Επειδή δεν τα πάω και τόσο καλά με τα αστυνομικά, δεν σας κρύβω ότι μου προκάλεσε μια κάποια αίσθηση το γεγονός ότι ο Μηταράκης βγήκε και είπε όλα αυτά. Δεν σας κρύβω ότι κάπως απέκλεια το ενδεχόμενο να μην τα έχει συζητήσει με κάποιον του Μαξίμου. Ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχα καταφέρει να εντοπίσω τον συνομιλητή του υπουργού επί της Ασφαλείας. Απεναντίας, είχα συναντήσει πέντε-έξι στενούς συνεργάτες του Κυριάκου που άδειαζαν τον Μηταράκη.

! Το θέμα του έφιππου τμήματος της Αστυνομίας είναι κάτι που προετοιμάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος το σφύριξε στον υπουργό Νότη, έχοντας προφανή στόχο να τον εκθέσει.