Στην οµπρέλα του Μεγάρου Μαξίµου παραµένει η ΕΡΤ και η Γενική Γραµµατεία Επικοινωνίας Ενηµέρωσης, όπως είχε προαναγγείλει η στήλη πριν από µερικές εβδοµάδες. Ωστόσο, σε αντίθεση µε την προηγούµενη τετραετία, όταν και τα δύο αυτά µέτωπα βρίσκονταν στο κάδρο των αρµοδιοτήτων του κυβερνητικού εκπροσώπου (αρχικά Στ. Πέτσας και στη συνέχεια ∆. Οικονόµου), που παράλληλα είχε και την ιδιότητα του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, πλέον ο άµεσος θεσµικός υπεύθυνος θα είναι επί της ουσίας ο κλειδοκράτορας του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Γιάννης Μπρατάκος. Ο ίδιος διατηρεί τον τίτλο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, που κατείχε και προεκλογικά, στοιχείο απαραίτητο προκειµένου να προχωρά στις προβλεπόµενες παρεµβάσεις και πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, θα έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας για πρακτικά ζητήµατα της καθηµερινότητας µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος, αν και έχει διαφορετικό πεδίο δράσης σε σχέση µε τους προκατόχους του, είναι λογικό να εµπλέκεται φύσει και θέσει στο συγκεκριµένο κοµµάτι.

Ιδιαίτερα για την ΕΡΤ, άπαντες στο σύστηµα Μητσοτάκη θεωρούν ότι, βάσει αποτελεσµάτων τηλεθέασης, επιρροής και ποιότητας, το µοντέλο που ακολουθήθηκε σε ό,τι αφορά το Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής ήταν απολύτως επιτυχηµένο, µε την αντίστοιχη συνταγή να επιστρατεύεται και τη νέα τετραετία. Στην ίδια λογική κινείται και η παραµονή του Βασίλη Ζούλα στην προεδρία και η ανάληψη, µάλιστα, από τον ίδιο και των αρµοδιοτήτων του διευθύνοντος συµβούλου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/7